Társoldalunk:

Húslevessel traktálták Ausztráliában a magyar focistákat - videó

2019.10.10. 07:18

Az ausztráliai Perthben zajló minifutball-világbajnokságon menetelő és a legjobb négy közé jutott kispályás fociválogatott különleges programon vett részt. A csapat tagjait ugyanis vendégül látta a helyi magyar közösség. A Magyar Házban rendezett összejövetelen közel 100 magyar várta a játékosokat, akik hosszú idő után kóstolhattak otthoni ízeket, na meg fantasztikus hangulatban kapcsolódhattak ki egy kicsit.

Ausztráliában nem ismerik a leves fogalmát – legalábbis a magyar minifoci-válogatott éttermében még egyszer sem volt a több mint 10 nap alatt –, így mindenki boldogan konstatálta, hogy húsleves került az asztalra. Persze nem ez volt az egyetlen, amelyet megkóstolhattak a labdarúgók, többek között babgulyás és töltött káposzta is szerepelt a menüben. Mondani sem kell, hogy minden elfogyott, pedig a helyi magyarok nem sajnálták az ételt, hatalmas mennyiségben pakolták az asztalra a finomabbnál finomabb fogásokat.

A magyar kispályás fociválogatott újra otthon érezhette magátForrás: Origo

A hangulatra sem lehetett panasz, végig szólt az élőzene, az embernek olyan érzése volt, mintha egy jó hazai falusi lagziban lett volna. A perthi magyar közösség vezetői beszédet is mondtak a csapat tiszteletére, míg a válogatott részéről Dr. Molnár Andrea, az Országos Mini-Futball Szövetség alelnöke mondott köszönetet az eddigi szurkolásért, na meg persze a meghívásért. Végül a játékosok a helyiekkel közösen nagyot buliztak a Mert a nézését, meg a járását című számra – Ladányi Dávid még meg is táncoltatta az alelnök hölgyet –, végül egy hatalmas Ria, Ria, Hungária énekléssel búcsúztak egymástól a jelenlévők és a válogatott tagjai.

A magyar kispályás labdarúgó-válogatott csütörtökön magyar idő szerint 11.00-kor játszik a vb-elődöntőben a brazilok ellen Perthben.