Vágólapra másolva!
Elképesztő izgalmakat tartogat az Allsvenskan, vagyis a svéd első osztályú labdarúgó-bajnokság, ugyanis két körrel a vége előtt a bajnoki címre hajtó csapatok közül négyen is azonos pontszámmal állnak.

A bajnoki címre az első helyen álló Hammarby jó eséllyel pályázik, ugyanis az 59 megszerzett pontja mellé 69 lőtt gól párosul, ami döntő lehet a végelszámolásnál, ugyanis a svéd bajnokságban a szerzett pontok összege, majd az elért győzelmek száma, végül a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége rangsorol.

A bajnoki cím legnagyobb esélyese a jelen pillanatban harmadik helyen álló Djurgarden, amelynek szintén 59 pontja van, azonban egy meccsel kevesebbet játszott, így a sorsa a saját kezében van: három meccsen több pontot kell gyűjtenie, mint a riválisoknak. Hétfőn este el is kezdheti idegenben, a Göteborg ellen.

A Djurgarden-szurkolókra elképesztő izgalmak várnak a következő két hétben Forrás: Djurgarden Fotboll/Twitter

Zlatan Ibrahimovic nevelőegyesülete, a második helyen álló Malmö is harcban áll a bajnoki címért. A kikötővárosi csapatnak is 59 pontja van, akárcsak a negyedik helyezett bajnoki címvédő AIK Stockholmnak. A két csapat helyzetét azonban nehezíti, hogy a következő hétvégén egymás ellen játszanak Malmőben. A recept egyszerű: amelyik csapat győz, az versenyben marad a bajnoki címért, a vesztes pedig lemondhat a trófeáról. Döntetlen esetén nagy valószínűséggel mindekét csapat bukja a bajnoki címet.

A svéd bajnokság topcsapatinak hátralévő mérkőzései:
28. forduló
Október 21., hétfő:
Göteborg-Djurgarden
29. forduló
Október 27., vasárnap
Östersunds-Hammarby
Október 28., hétfő:
Djurgarden-Örebro
Malmö-AIK Stockholm

30. forduló
November 2., szombat:
AIK Stockholm-Sundsvall
Hammarby-Häcken
Norrköping-Djurgarden
Örebro-Malmö

Az utolsó fordulóban egy időben rendezik a mérkőzéseket, így november első szombatján érdemes lesz a skandináv országra helyeznünk a tekintetünket, mert nem mindennapi izgalmaknak lehetünk szemtanúi.

A svéd bajnokság első helyezettje a Bajnokok Ligája-selejtezőben indulhat, a második és a harmadik pedig az El-selejtezőbe kvalifikálja magát. A negyedik helyezett lesz a bajnoki versenyfutás legnagyobb vesztese.