Vágólapra másolva!
Az argentin Mauricio Pellegrino közös megegyezéssel távozott a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában sereghajtó Leganés csapatától.

A klub hétfői közleménye szerint már nem a 48 éves tréner ül szombaton a kispadon a Mallorca elleni bajnokin. Az új vezetőedző bejelentéséig a második csapatot irányító Luis Cembranos vezeti az együttest.

Mauricio Pellegrino távozott a Leganés csapatától Forrás: NurPhoto/Kieran Galvin/NurPhoto/Kieran Galvin

Pellegrinót tavaly nyáron nevezték ki a Leganés kispadjára, és vezetésével a gárda kiharcolta a bennmaradást a La Ligában, így a szezon végén lejáró szerződését májusban két évvel meghosszabbították. Ebben az idényben viszont kilenc fordulót követően még nyeretlen a bajnokságban a csapat, két döntetlen mellett hét vereséggel áll a tabella utolsó helyén, a begyűjthető 27 pontból mindössze kettőt megszerezve. Pellegrino a hétfő délutáni megbeszélésen jelentette be játékosainak távozását.

Az edző a 2016/17-es idényben a Deportivo Alavés együttesével a La Liga kilencedik helyén végzett és kupadöntős volt, majd az angol élvonalbeli Southampton csapatánál vállalt munkát, de tavaly márciusban menesztették.