Bulgáriában nem boldogok a sorsolás után

Horizontal BUST HEADSHOT
Bulgaria's head coach Georgi Dermendzhiev looks on during the UEFA Euro 2020 Group A football qualification match between Bulgaria and Czech Republic at the Vassil Levski Stadium in Sofia on November 17, 2019. (Photo by NIKOLAY DOYCHINOV / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott március 26-án Bulgáriában lép pályára a 2020-as Európa-bajnokság pótselejtezőjének egyik elődöntőjében. A bolgár szövetségi kapitány, Georgi Dermendzsiev szerint nincs okuk az ünneplésre.

"Nagyon kemény meccs lesz, nincs okunk arra, hogy eufóriában legyünk. A magyar foci az elmúlt években komoly fejlődésnek indult" - mondta Georgi Dermendzsiev, aki eddig egy meccsen vezette a bolgár csapatot.

Az angolok elleni, botrányos hazai 0-6-os meccs után mondott le Kraszimir Balakov, őt követte Dermendzsiev, aki a Paraguay elleni hazai 0-1-es meccsen mutatkozott be, majd a selejtezők utolsó fordulójában, 1-0-ra nyertek a már kijutott csehek ellen.

A bolgár válogatott ezen a meccsen le is töltötte egy zárt kapus büntetését, amit az angolok elleni, rasszista szurkolói miatt kapott. A bolgárok kaptak még egy meccses büntetést, de azt két évre felfüggesztették, és összesen 85 ezer eurót kellett befizetniük büntetésként az UEFA-nak.