Társoldalunk:

Külön engedéllyel igazolhat csatárt a Barcelona Ousmane Dembélé helyére

2020.02.12. 17:58

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) és a La Liga is megadta az engedélyt az FC Barcelonának, hogy az átigazolási időszakon túl szerződtessen játékost sérült csatára, Ousmane Dembélé helyére.

A 22 éves, világbajnok francia csatár február 4-én sérült meg, és a combizomszakadás miatt várhatóan mintegy fél évet kell kihagynia. A szövetség és a liga szabályainak értelmében ha egy klub négy hónapnál hosszabb időre veszít el egy játékost, akkor lehetősége van az átigazolási piac bezárása után is igazolni. A Barcának, ahogy minden más klubnak is, erre a január 31-i zárást követő 15 napban van lehetősége, és csak Spanyolországon belülről igazolhat játékost. A katalánok már meg is jelölték célpontjukat: ő pedig nem más, mint a Real Sociedad 28 éves brazil támadója, Willian José, aki az idei szezonban 20 bajnokin nyolc gólt szerzett.

Dembélé a várhatóan májusig nélkülözni kényszerült Luis Suárez után a második csatár, akit elveszített a Barca, és miután a téli átigazolási időszakban a Dortmunba szerződő Erling Haaland és a Lipcsében maradó Timo Werner is nemet mondott nekik, míg Richarlisont, klubja, az Everton nem engedte el, muszáj lesz kihasználniuk a szabályok kínálta kiskaput. 

Érdekesség egyébként, hogy a Barca január végén már tett egy nagyjából 22,5 millió eurós ajánlatot Willian Joséért, de akkor azt visszautasította a Real Sociedad.