Három olasz tartományban minden sportesemény elmarad a jövő héten

2020.02.23. 23:08

Három olaszországi tartományban, Liguriában, Emilia-Romagnában és Friuli Venezia Giuliában március 1-ig bezárólag semmilyen sporteseényt nem lehet megtartani.

Ezt Giuseppe Conte olasz miniszterelnök jelentette be azt követően, hogy a hétvégén ugrásszerűen megnőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma az észak-olaszországi régióba. Vasárnap már négy olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzést elhalasztottak, de ugyanez a sors vár a hétfői Pro Vercelli–Novara, harmadosztályú találkozóra, a következő forduló időpontját pedig a hatóságokkal tartott hétfői egyeztetés után jelöli ki az olasz labdarúgó liga vezetése.

A liguriai tiltás az élvonalbeli csapatokat nem érinti, mert a Genoa március 1-jén az AC Milan vendége lesz, míg a másnapi Sampdoria–Hellas Verona találkozó elvileg már biztonságban van. A másodosztályban a La Spezia a campaniai Benevento vendége lesz. 

Fontos hír még, hogy a február 27-én 21 órára kiírt Internazionale–Ludogorec Európa-liga-mérkőzés a legjobb 16 közé jutásért vagy zárt kapus lesz a milánói San Siróban, vagy semleges helyszínen kell lejátszani, írja az olasz ANSA hírügynökségre hivatkozva a Football Italia oldal. A két csapat első mérkőzését 2-0-ra nyerte az Inter Razgradban.

Címlapi képünkön: Az üres San Siro Stadion a lombardiai tartomány székhelyen, Milánóban, ahol vasárnap elmaradt az ide kiírt Internazionale–Sampdoria élvonalbeli futballmérkőzés