Hétmérkőzéses győzelmi sorozatnál tart a Vegas az NHL-ben

2018 NHL Stanley Cup Final - Game Four GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
WASHINGTON, DC - JUNE 04: Marc-Andre Fleury #29 of the Vegas Golden Knights tends net against the Washington Capitals in Game Four of the 2018 NHL Stanley Cup Final at Capital One Arena on June 4, 2018 in Washington, DC. The Capitals defeated the Golden Knights 6-2. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A liga jelenlegi leghosszabb, hét mérkőzésből álló győzelmi sorozatát tudhatja magáénak a Vegas Golden Knights, amely szerdán úgy verte a vendég Edmonton Oilerst az észak-amerikai jégkorongligában (NHL), hogy gólt sem kapott.

A 2018-ban nagydöntős nevadai gárda kapujában Marc-Andre Fleury a szezonban ötödször zárt kapott gól nélkül, karrierje során pedig 61. alkalommal, amivel a 17. helyre jött fel az NHL örökrangsorában. Fleurynek ehhez szerdán 29 védést kellett bemutatnia.

Marc-Andre Fleury gólt sem kapott az Edmontontól Forrás: AFP/2018 Getty Images/Gregory Shamus

A Golden Knights, mely élen áll a Nyugati főcsoport csendes-óceáni csoportjában, történetének második leghosszabb győzelmi sorozatánál tart jelenleg.

A sorozatban negyedik meccsén vesztes Pittsburgh a liga egyik leggyengébb együttesének a vendégeként sem tudott kijönni a hullámvölgyből. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy a Penguins egészen a harmadik harmad közepéig képtelen volt gólt ütni a Los Angeles újonc kapusának, Cal Petersennek, aki 36-ból 35 lövést hárított az összecsapáson. A nyugaton utolsó helyen álló Kingsben Blake Lizotte egy-egy góllal és gólpasszal járult hozzá csapata 2-1-es sikeréhez.

A nap harmadik meccsén a Colorado nagy csatában győzte le a vendég Buffalót. A nyugati főcsoport egyik legjobb csapatának számító Avalanche a harmadik szakasz közepén J.T. Compher találatával döntötte el a meccset, melyen karrierje első gólját szerezte a hazaiak 20 éves jobbszélsője, a cseh Martin Kaut.

Eredmények:
Vegas Golden Knights-Edmonton Oilers 3-0
Colorado Avalanche-Buffalo Sabres 3-2
Los Angeles Kings-Pittsburgh Penguins 2-1