Társoldalunk:

Kádár Tamás első magyarként játszhat újra a koronavírus-járvány alatt

2020.03.20. 07:20

Belevág a kínai futballkalandba Kádár Tamás. Az ötvenhétszeres válogatott védő lehet az első magyar focista, aki a világot sújtó koronavírus-járvány alatt újrakezdi a játékot.

Ráadásul abban az országban, ahonnan elindult a tüdőt megtámadó betegség, ugyanis négy évre írt alá a Kína élvonalában szereplő Santung Lunenghez. A klub székhelye Csinanban van, ami légvonalban körülbelül hétszáz kilométerre fekszik Vuhantól, ahol a fertőzés gócpontja volt.

„Napi kapcsolatban vagyunk a helyiekkel, úgy tűnik, teljesen megfékezték a járványt. Ismét kezd visszatérni az élet a régi kerékvágásba az ázsiai országban, s ez azt is jelenti, hogy hamarosan újraindulnak a különböző bajnokságok – nyilatkozta a Blikknek a focista menedzsere, Varga Sándor, a Base Soccer East Europe igazgatója. – A csapat edzői stábja, amelyben van német és horvát szakember is, már a helyszínen van, úgy készül mindenki, hogy április közepén, május elején startol a Szuperliga."

Kádár jelenleg önkéntes házi karanténban van, és arra vár, hogy megkapja a szükséges beutazási papírokat.

„Tamás jól van, abszolút tünetmentes – folytatta Varga. – A napokban eldől, hogy mikor ülhet repülőre, de az engedélyek beszerzése időigényes, és a jelenlegi helyzetben érthető módon egyáltalán nem egyszerű. Ha megérkezik a klubjához, akkor minden bizonnyal kint is karanténba kell vonulnia, ugyanis jelen állás szerint a fertőzést már inkább a külföldről érkezők viszik be Kínába."

Kádár Tamás számára hamarosan véget érhet a rémálomFotó: Polyák Attila - Origo

A focista a legszívesebben azonnal pályára lépne, nagyon hiányzik neki a játék.

„Amikor eldőlt, hogy elhagyja az ukrán Dinamo Kijevet, több ország együttesével is tárgyalásban voltam. Amint felvetődött a kínai lehetőség, természetesen azonnal szóltam az ügyfelemnek, de bevallom őszintén, nem hittem volna, hogy érdekli majd – mosolyodott el a menedzser. – Kifejezetten meglepődtem, amikor azt mondta, hogy vágjunk bele. Igaz, régóta ismerem Tamást, tudom, hogy bátor fiú. Persze ha nem lenne biztonságos kiutazni, akkor nem ajánlanám neki az ottani ligát, de úgy tűnik, Kínában már sokkal jobb a helyzet, mint Európában."