Fizetésük jelentős részéről lemondtak a Juventus játékosai

Juventus beat Inter Milan in International Champions Cup China Chinese Jiangsu Nanjing 2019 international champions cup football soccer Juventus FC Inter Milan tournament
Portuguese football player Cristiano Ronaldo, center, of Juventus F.C. passes the ball against players of Inter Milan during the 2019 International Champions Cup football tournament in Nanjing city, east China's Jiangsu province, 24 July 2019. Juventus beat arch rivals Inter Milan through a thrilling penalty shootout to go 5-4 on aggregate in the International Champions Cup here on Wednesday after they played out a 1-1 draw in regular time.
Vágólapra másolva!
Hivatalos oldalán jelentette be a Serie A-t a bajnokság félbeszakítása előtt vezető Juventus, hogy sikeresen megegyezett a labdarúgóival és a vezetőedzőjével is arról, hogy csökkennek a fizetések.

Még március elején kellett leállítani az első osztályú olasz labdarúgó-bajnokságot az országban egyre jobban terjedő koronavírus-járvány miatt. A torinói klub vezetősége a kieső jegy- és egyéb bevételek miatt ült le a tárgyalóasztalhoz a futballistákkal és az edzőjükkel, hogy mérsékeljék a nekik járó juttatásokat a márciustól előreláthatólag júniusig tartó négyhónapos időszakra.

Mindenki belement a csökkentésbe, amelynek egyéni részleteit majd most tárgyalják le a klubnál. Ugyanakkor ezzel az intézkedéssel sikerült azt elérni, hogy a 2019/2020-as idényben 90 millió eurót megtakarítsanak, ami nagyon sokat számít ezekben a nehéz időkben.

Ha és amennyiben mégis folytatódna majd a későbbiekben a szezon, akkor arányosan növelnék újra a fizetéseket természetesen.