Mindenkit tesztelnének a Serie A újraindítása előtt

fbl Horizontal
Juventus' Argentine forward Paulo Dybala (L) celebrates with Juventus' Bosnian midfielder Miralem Pjanic after opening the scoring during the UEFA Champions League Group D football match Juventus Turin vs Atletico Madrid on November 26, 2019 at the Juventus Allianz stadium in Turin. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Március 9-én született meg a döntés arról, hogy a globális koronavírus-járvány miatt nem lépnek a csapatok pályára az olasz első osztályú-labdarúgó bajnokságban. Az Olasz Labdarúgó-szövetség vezetősége most már az újrainduláson dolgozik.

A szövetség azt szeretné, hogy minden egyes játékost teszteljenek le a betegségre még május elején. Gabriele Gravina, a szövetség elnöke azt mondta:

„Amint a feltételek adottak lesznek, befejezzük a bajnokságot. Hamarosan lesz egy megbeszélésünk, ahol meghatározzuk a folytatás mikéntjét, amelyet majd kommunikálunk.

A 66 éves sportvezető azt is hozzátette: „Remélhetőleg május elején kezdünk majd a tesztekkel, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a futballisták nem betegek és az edzéseket folytathatják.

Hogy játszunk-e majd a nyáron? Nincs határidő megszabva, de az a terv, hogy befejezzük a bajnokságot."

A Serie A 2019/2020-as kiírásából egyes együtteseknek 12, míg másoknak 13 forduló van még vissza, a bajnokságot jelenleg egy ponttal a Juventus vezeti a Lazio előtt.