Vágólapra másolva!
Nikolics Nemanja, a MOL Fehérvár FC támadója a csakfoci.hu-nak elárulta, kész visszatérni a magyar labdarúgó-válogatottba.

A 27-szeres válogatott a csakfoci.hu-nak adott interjúban elmondta, megfontolt döntést hozott, amikor két évvel ezelőtt lemondta a válogatottságot, most azonban kész a visszatérésre, ha Marco Rossi szövetségi kapitány is úgy gondolja.

A Diósgyőr elleni meccsünk előtt pénteken találkoztam Marco Rossival Telkiben és beszélgettünk vagy másfél órát. Rengeteg kérdése volt, amit megválaszoltam neki és én is érdeklődtem sok mindenről, amire neki voltak válaszai. Elmondta, egyeztetett a klubom vezetőedzőjével és olyan fehérvári szakemberekkel, akik a fizikai állapotomról számoltak be neki. Megkapta azokat az eredményeket, amik bizonyítják, hogy az egyik legjobb mutatókat produkálom a meccseken.

Nikolics Nemanja kulcsszerepet játszott az Eb-n az izlandiak elleni meccsen Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Elmondta, szeretne rendszert váltani, szüksége van egy olyan csatárra, akit ebben a rendszerben használni tud, illetve, aki – ha védekezőbb felfogású a stratégia – bármikor bevethető. Bevallom, nekem erre volt szükségem. Sosem követeltem be magam a kezdőbe, de ha esélyem sincs a játékra, ha nincs helye a stílusomnak, akkor miért erőltessünk bármit is?

Aztán jött a vírus és a kerethirdetés akkor elmaradt" – mondta a csakfoci.hu Tilos passzolni sorozatának a korábbi magyar válogatott támadó. Hozzátette, hogy remek a viszonya a válogatott első számú csatárával, Szalai Ádámmal, nem miatta vonult vissza a válogatottól.

A 32 éves támadó az interjúban elmondta, mi vezetett ahhoz, hogy lemondja a válogatottságot, és beszélt arról is, hogyan élte meg, hogy a 2016-os Európa-bajnokságon csak 40 percnyi játéklehetőséget kapott. A teljes interjú a linkre kattintva olvasható.