Társoldalunk:

A Paris Saint-Germain lett a 2019-2020-as francia bajnok

2020.04.30. 18:58

Két nappal azt követően, hogy a francia labdarúgó első és másodosztályban is befejezettnek nyilvánították a bajnokságot, a liga megállapította a hivatalos végeredményeket.

Az élvonalban (Ligue 1) még tíz forduló lett volna hátra, amikor április 28-án Edouard Philippe miniszterelnök határozatban hirdette ki, hogy nem fogják lejátszani a hátralévő találkozókat. A francia futball-liga csütörtökön kihirdette a két legfelső osztály hivatalos végeredményét.

Ennek értelmében a bajnok a Paris Saint-Germain lett, amelyik a bajnokság márciusi félbeszakításakor riválisainál egy meccsel kevesebbet játszva is 12 pontos előnnyel vezette a bajnokságot. A fővárosi csapatnak ez már a kilencedik bajnoki címe, 2013 óta egyetlen év (2017) kivételével mindig ők ünnepelhettek a szezon végén. 

Az élvonalból az Amiens és a Toulouse esett ki.

A másodosztály (Ligue 2) bajnoka Lorient lett, amelyik március 13-án egy ponttal előzte meg a második helyezett Lens-t – mindkét csapat feljutott az élvonalba.

Didier Quillot, a liga vezérigazgatója nem zárja ki, hogy lesznek csapatok, amelyek megtámadják a döntést, de, mint mondta, ez a véglegesnek tekinthető eredmény. Hozzátette, május 25-ig jelezni fogják az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felé, hogy melyik csapatok indulhatnak a Bajnokok Ligájábn, illetve az Európa-ligában.

Címlapi kép: A PSG játékosai ünneplik a 2019-es bajnoki címet (fotó: Franck Fife / AFP)