A Paris Saint-Germain lett a 2019-2020-as francia bajnok

Horizontal FOOTBALL JOY FRENCH CHAMPION TROPHY CELEBRITY FULL LENGTH TEAM GROUP PICTURE
(FILES) In this file photo taken on May 18, 2019, Paris Saint-Germain's Brazilian defender Thiago Silva celebrates with the champion's trophy at the end of the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Dijon at the Parc des Princes stadium in Paris. - The football season in France has been declared over following a league vote on April 30, 2020, with Paris Saint-Germain being named as champions. PSG topped the Ligue 1 table by 12 points from Marseille when the season was suspended in mid-March because of the coronavirus outbreak, which has gone on to kill more than 24,000 people in France. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Két nappal azt követően, hogy a francia labdarúgó első és másodosztályban is befejezettnek nyilvánították a bajnokságot, a liga megállapította a hivatalos végeredményeket.

Az élvonalban (Ligue 1) még tíz forduló lett volna hátra, amikor április 28-án Edouard Philippe miniszterelnök határozatban hirdette ki, hogy nem fogják lejátszani a hátralévő találkozókat. A francia futball-liga csütörtökön kihirdette a két legfelső osztály hivatalos végeredményét.

Ennek értelmében a bajnok a Paris Saint-Germain lett, amelyik a bajnokság márciusi félbeszakításakor riválisainál egy meccsel kevesebbet játszva is 12 pontos előnnyel vezette a bajnokságot. A fővárosi csapatnak ez már a kilencedik bajnoki címe, 2013 óta egyetlen év (2017) kivételével mindig ők ünnepelhettek a szezon végén.

Az élvonalból az Amiens és a Toulouse esett ki.

A másodosztály (Ligue 2) bajnoka Lorient lett, amelyik március 13-án egy ponttal előzte meg a második helyezett Lens-t – mindkét csapat feljutott az élvonalba.

Didier Quillot, a liga vezérigazgatója nem zárja ki, hogy lesznek csapatok, amelyek megtámadják a döntést, de, mint mondta, ez a véglegesnek tekinthető eredmény. Hozzátette, május 25-ig jelezni fogják az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felé, hogy melyik csapatok indulhatnak a Bajnokok Ligájábn, illetve az Európa-ligában.

Címlapi kép: A PSG játékosai ünneplik a 2019-es bajnoki címet (fotó: Franck Fife / AFP)