Angliában a jogi következményektől tartanak, ha nem fejezik be a szezont

Tottenham Hotspur v Crystal Palace - Premier League English Premier League Tottenham Hotspur Crystal Palace Tottenham Hotspur stadium London 03 April 2019 NurPhoto
View of New Stadium during English Premier League between Tottenham Hotspur and Crystal Palace at Tottenham Hotspur Stadium , London, UK on 03 Apr 2019 (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Egymilliárd fontos veszteséget könyvelhet el a Premier League, ha nem folytatják.

Steve Parish, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Crystal Palace elnöke jogi következményektől tart, amennyiben nem fejeződik be az idény.

A klubvezető az együttes honlapján kifejtette: sportszakmai szempontból is szeretné befejezni a szezont, "megkoronázni a Liverpoolt", valamint megadni a lehetőséget a csapatoknak, hogy a pályán harcoljanak a legjobb pozíciókért. Amennyiben ugyanis ezekre nem kerülhet sor, az bonyolult következményekkel jár, magában foglalva a hónapokig vagy akár évekig is elhúzódó jogi fejleményeket.

- hangsúlyozta. Hozzátette:

a futballbiznisztől sok másodlagos ipar függ, a Premier League-nek pedig egymilliárd fontos veszteséggel kell számolnia, ha nem teljesíti a műsorszolgáltatók felé vállalt kötelezettségét.

Ha lesz folytatás, akkor a pénteki videokonferencián megbeszéltek szerint semleges helyszíneken lesz Forrás: NurPhoto via AFP/Action Foto Sport/NurPhoto/Action Foto Sport

- emelte ki.

Az egykori válogatott játékos, Gary Neville is kritizálta a ligát. Ahogy fogalmazott, jobban tudná tisztelni azt az álláspontot, miszerint a Premier League vezetői azt kommunikálnák, elfogadják az egészségi kockázatot, s annak ismeretében is újra akarják indítani a bajnokságot.

- mondta Neville, aki karrierje után az angol válogatottnál is dolgozott segítőként.

Gary Neville élesen kritizálta a liga vezetőit Forrás: AFP/Glyn Kirk

A PL-klubok pénteki videokonferenciájukon megállapodtak abban, hogy csak semleges pályákon lehet befejezni a küzdelmet, a mérkőzések legfeljebb tíz stadionban zajlanának.

A kiválasztásnál elsődleges szempont lenne, hogy elejét vegyék szurkolói csoportosulásnak, a minősítést pedig a hatóságok végeznék el.

Az angol bajnokság március 13-án szakadt félbe, és még 92 mérkőzés van hátra. A klubok továbbra is eltökéltek abban, hogy a pályán alakuljon ki a végső sorrend, de a folytatást csak akkor tartják elképzelhetőnek, ha az biztonságos.

A folytatást illetően konkrét döntés továbbra sem született, az egyeztetések a hatóságokkal és az illetékes minisztériumokkal a jövő héten folytatódnak.