Társoldalunk:

14 év után mondta el Materazzi, hogy Zidane miért fejelte le a vb-döntőn

2020.05.03. 18:18

A 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntőjében Franciaország-Olaszország mérkőzést rendeztek. A berlini döntő 2x15 perces hosszabbításában a franciák egyik legjobbja, a valaha élt egyik legnagyobb focista, Zinedine Zidane lefejelte Marco Materazzit, amiért azonnal kiállította a játékvezető - pontosabban, nem is azonnal, mert a bíró nem vette észre és a tartalékjátékvezető szólt neki. A VB-döntőt tizenegyesekkel az egész meccsen egyébként rosszabbul játszó olaszok nyerték. Materazzi 14 év után elmondta, hogy mit mondott meccs közben, amiért Zidane lefejelte.

A 46 éves korábbi olasz válogatott futballista elmondta, hogy a mérkőzésen többször is ütköztek, szidták egymást és veszekedtek a pályán, a fejelés előtt pedig az alábbi feszült párbeszéd hangzott el közöttük:

Zidane: „A mezemet majd később adom oda neked." (Magyarul: te egy jelentéktelen focista vagy, és mi fogunk nyerni, ezt jelentette)

Materazzi: „Inkább a nővéred kellene a mezed helyett." (ezt pedig nem is kell magyarázni)

Ezután jött a fejelés, Zidane kiállítása és focista pályafutásának a befejezése. Aztán persze edzőként hasonló sikereket ért el, mint játékosként. Sorozatban három BL-győzelem a Real Madriddal, például. Most is egyébként ő a Real edzője.