Azonnal távozhat klubjából az argentin kapus, ha Messi haza igazol

100706SDI_ARG_ABOR_MESSI 07/06/2016 COPA AMERICA CENTENARIO 2016 ARGENTINA COPA 100 CENTENARIO SQUARE FORMAT
Photo during the board of the Argentina at the airport in San Jose California bound for Chicago preevio his party against the selection of Panama in Group -D- Centenary Copa America 2016. Foto durante el abordo de la Seleccion de Argentina en el Aeropuerto de San Jose California rumbo a Chicago preevio a su partido contra la Seleccion de Panama en el Grupo -D- de la Copa America Centenario 2016, en la foto: (i-d) Lionel Messi y Nahuel Guzman 07/06/2016/MEXSPORT/PHOTOGAMMA/Javier Gonzalez.
Vágólapra másolva!
A mexikói bajnokságban szereplő Tigres csapatának argentin kapusa, Nahuel Guzmán rendhagyó kitételt íratott bele a szerződésébe, aminek Lionel Messihez van köze.

A 34 éves kapus 2014 óta védi a léoni csapat kapuját, és mint azt az TyC Sportsnak elárulta, egy egészen rendhagyó záradékot íratott bele a szerződésébe: eszerint, ha Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás szupersztárja haza találna igazolni nevelőegyesületéhez, a rosariói Newell's Old Boyshoz, akkor ő is azonnal távozhat a Tigrestől.

"Egyetlen alkalommal engednék, hogy visszatérjek korábbi csapatomhoz, mégpedig ha Messi oda igazol" – mondta a hatszoros argentin válogatott kapus, aki a nemzet csapatban már játszhatott együtt Messivel.

Nahuel Guzmánt semmi nem akadályozhatja meg, hogy Messi csapattársa legyen Forrás: AFP/2020 Getty Images/Elsa

A 33 éves Messi karrierje egyelőre nem látszik lefelé áldozni, azaz még jó néhány sikeres évet eltölthet Barcelonában, mielőtt visszatérne szülővárosa csapatába. Ha egyáltalán sor kerül erre. A klasszis ugyan rendre nyitva hagyja ennek a lehetőségét, de 2019-ben éppen a TyC Sportsnak nyilatkozott úgy, hogy ennek azért nagyon kevés az esélye.

További érdekesség, hogy Guzmán nem állt olyan távol tőle, hogy már korábban Messi klubtársa legyen, miután 2013-ban az akkori Barca-edző, Gerardo "Tata" Martino komolyan fontolgatta az átigazolását. Az argentin edző azonban csak egy szezont ért meg a Barca kispadján, ahonnan nem sokkal azelőtt küldték el, hogy Guzmán a Newell's-ből a Tigresbe szerződött volna.