A Barca megegyezett az Inter egyik legjobb játékosával

Inter
Inter Milan's Belgian forward Romelu Lukaku (R) celebrates with Inter Milan's Argentinian forward Lautaro Martinez after scoring an equalizer during the UEFA Champions League Group F football match Inter Milan vs Barcelona on December 10, 2019 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona megállapodott Lautaro Martínezzel arról, hogy az Internazionale argentin labdarúgója csatára a spanyol bajnoknál folytatja pályafutását.

A futballszerződésekre szakosodott spanyol fichajes.com portál úgy tudja, hogy az egyezség nyomán a 22 esztendős válogatott játékos öt szezonra, évi 12 millió euró fejében költözik át Milánóból a katalán fővárosba. Bár több európai elitklub is kivetette rá hálóját, ő következetesen azt hirdette, hogy honfitársával, a Barcelonát irányító Lionel Messivel akar egy csapatban játszani.
A mostani különmegállapodás után már "csak" a két klubnak kell megegyeznie Martínez árában.

Minden jel arra utal, hogy Martínez elhagyja Milánót Forrás: AFP/Miguel Medina

A háttérben zajló alku legutóbb ott tartott, hogy az Inter ragaszkodik a 111 millió eurós kivásárlási összeghez, míg a Barca 80-at adna a támadóért, akinek érvényes kontraktusa 2023-ig szól az olaszoknál. Keddi sajtóinformáció szerint viszont a katalán klub emelte a tétet, s 90 millió mellett egy játékost is adna Martínezért cserébe.
A csatár a szezon felfüggesztéséig 31 mérkőzésen lépett pályára az Interben, és 16-szor volt eredményes. Az argentin nemzeti együttesben eddig 17 alkalommal jutott szóhoz, és kilenc gólt szerzett.