Társoldalunk:

A negyedosztályban lett edző a franciák aranylabdás játékosa

2020.06.03. 10:23

Jean-Pierre Papin lett a francia negyedosztályban szereplő Chartres labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az 56 éves szakember a l'Écho Républicain lapnak a klub által bejelentett hírrel kapcsolatban elmondta: egy évre írt alá az egyesülethez. Hozzátette: amennyiben teljesíti a kitűzött célt, a feljutást, akkor a megállapodás automatikusan újabb egy évvel meghosszabbodik.

Jean-Pierre Papin újra edzőként dolgozhatForrás: AFP/Patrick Bernard

Papin játékosként nagy karriert futott be, 1991-ben ő érdemelte ki az Aranylabdát, ötszörös francia gólkirály, aki 1986-tól tíz éven át olyan nagy európai klubokban játszott, mint az Olympique Marseille, az AC Milan, a Bayern München. Mindhárom együttessel nemzetközi kupadöntőbe jutott, az olasz gárdával 1994-ben Bajnokok Ligáját nyert, két évvel később a német együttessel az UEFA Kupában - az Európa-liga elődjében - diadalmaskodott.

A francia válogatottban 54 alkalommal szerepelt, 30-szortalált a kapuba, tagja volt az 1986-os világbajnokságon bronzérmes csapatnak.

Edzői karrierjét 2004-ben kezdte el, de meg sem tudta közelíteni azt a szintet, amit játékosként elért. Az elmúlt tíz évben már csak egy megbízatása volt, 2015 óta nem akadt csapata.

A Chartres a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd befejezettnek nyilvánított 2019-20-as szezonban 21 mérkőzésen 44 pontot szerzett, amellyel a tabella második helyén végzett. Két ponttal maradt le a harmadosztályba feljutó Saint-Brieuc csapatától.