Dortmundba igazolt a PSG sztárjátékosa

TOPSHOTS Horizontal BUST JOY FACE TO FACE HAND IN HAND FOOTBALL
Paris Saint-Germain's Belgian defender Thomas Meunier (L) is congratulated by Paris' Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani (R) after scoring a goal during the French L1 football match between Rennes (Stade Rennais FC) and Paris (PSG), on September 23, 2018, at the Roazhon Park, in Rennes, northwestern France. (Photo by Jean-Francois MONIER / AFP)
Vágólapra másolva!
Aláírta szerződését a Borussia Dortmundnál Thomas Meunier: a francia bajnok Paris Saint-Germaintől érkező belga védő 2024-ig kötelezte el magát a német labdarúgó-bajnokság második helyezettjéhez.

A 28 éves játékos szabadon igazolható volt, így a BVB ingyen szerezte meg a játékjogát.

- mondta róla Michael Zorc sportigazgató.

Thomas Meunier a 2018-as világbajnokságon gólt lőtt az angolok elleni bronzmeccsen Forrás: Sputnik via AFP/Maksim Blinov

A futballista úgy fogalmazott: a Dortmund pontosan azt a játékot játssza, amelyre ő is vágyik, és akárcsak korábbi csapataival, a belga Bruggével és a PSG-vel, itt is bajnoki címet szeretne szerezni.

A párizsi együttessel - amelyet a BVB korábbi edzője, Thomas Tuchel irányít - Meunier háromszor nyerte meg a francia bajnokságot, kétszer pedig a kupát. A belga válogatottban 40 meccsen lépett pályára, 2018-ban világbajnoki bronzérmes lett a gárdával. Dortmundban Axel Witsel és Thorgan Hazard személyében két honfitárs csapattársa is lesz.