A feljutás után bejelentette visszavonulását a legendás német csatár

VfB Stuttgart - Darmstadt 98 Sports soccer 2 Bundesliga Single Ghost game Corona Covid-19 Mario Gomez (VfB Stuttgart)
28 June 2020, Baden-Wuerttemberg, Stuttgart: Football: 2nd Bundesliga, VfB Stuttgart - Darmstadt 98, 34th day of play in the Mercedes-Benz Arena. Stuttgart's Mario Gomez walks out of the Mercedes-Benz Arena with shoes in hand after his last professional game. Photo: Tom Weller/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
A vasárnap délután kiharcolt feljutást követően a Vfb Stuttgart korábbi német válogatott csatára, Mario Gómez bejelentette, hogy felhagy a labdarúgással.

A 34 éves, korábbi 78-szoros német válogatott (ezeken a meccseken 31 gólt szerzett) csatár vasárnap délután, miután nevelőklubjával kiharcolta az élvonalba jutást, bejelentette, hogy számára ez volt az utolsó idény a profi futballban.

Gómez 2001-ben Ulmból került Stuttgartba, ahol 2003-ban a klub második csapatában kapott először lehetőséget, de gyorsan felkerült az első csapatba, amelyikben a 2006-07-es szezonban már 25 bajnokin lőtt 14 góllal vette ki a részét a bajnoki címből. Az idény végén őt választották a Bundesliga legjobb játékosának.

A hat szezonban rúgott 87 gól felkeltette a Bayern München figyelmét is, amelyik le is igazolta, így 2010-ben és 2013-ban már a bajorokkal nyerte meg a bajnokságot és a kupát, sőt utóbbi évben a Bajnokok Ligáját is. 2011-ben 28 góllal a Bundesliga gólkirálya lett.

A Bayernből 2013-ban távozott, és a Fiorentina, a Besiktas és a Wolfsburg érintésével 2017-ben tért vissza Stuttgartba, a csapat azonban csak szenvedett és a második szezonban kiesett az élvonalból. Gómez azonban hagyta cserben a klubot, a másodosztályban is számíthattak rá, amit ő 18 mérkőzésen szerzett 6 góllal nyomatékosított, pályafutása utolsó meccsén, a Darmstadt elleni bajnokin is a kapuba talált.

A német válogatott tagjaként bronzérmes lett a 2010-es dél-afrikai vb-n, és három Európa-bajnokságon is a dobogóra állhatott: 2008-ban ezüst-, míg 2012-ben és 2016-ban bronzérmes lett.