Vágólapra másolva!
Térdsérülését követően gyakorlatilag már fájdalommentesen tud edzeni az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián, aki bízik abban, hogy Halász Bencével együtt ott lehet majd a tokiói játékok fináléjában.

A 38 éves atléta pénteken az M1 aktuális csatornának adott interjújában elmondta: a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben sokáig nem tudott úgy edzeni, hogy a terveinek megfelelően rázódjon vissza a munkába, ezért ezt az időszakot amolyan alapozásnak fogta fel.

London aranyérmese megjegyezte, azóta "kezd megnyugodni", hiszen húsz dobásából négy-öt már jó sikerül, ami jó előjel a jövőre nézve.

Pars Krisztián hamarosan elkezdi a felkészülést a tokiói olimpiára Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Pars Krisztián elmondta, augusztusban a Budapest Openen, majd az országos bajnokságon és a Gyulai Memorialon áll dobókörbe, ezeken a versenyeken szeretne stabilan 76 és 77 méter között dobni, ami jó kiindulási pontot jelentene a jövő évi olimpiára való felkészülésben. Hozzátette: ha jó formában lesz, akkor ezeken a versenyeken akár meg is dobhatná a 77,5 méteres olimpiai szintet, amit azonban december 31-ig még nem fogadnak el.

A tokiói olimpiával kapcsolatban megjegyezte: a legfontosabb célja, hogy bekerüljön majd a tizenkettes döntőbe, ahol egy jó dobással az első nyolcban, vagy esetleg hatban végezhetne, és tenné mindezt a fiatal vb-bronzérmes Halász Bencével együtt.