Már kilenc játékos lett koronavírusos a bolgár kupagyőztes bulija után

múlt hét eseményei, fotók, nagyvilág, koronavírus, galéria 2020.05.25-2020.05.31.
Bangkok, 2020. május 25. Technikus a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók. MTI/EPA/Diego Azubel
Vágólapra másolva!
További négy futballista kapta el a koronavírust a bolgár kupát megszerző Lokomotiv Plovdiv csapatából.

Egy napja a bolgár média arról számolt be, hogy az együttes öt tagja és félszáz szurkolója lett beteg azt követően, hogy együtt ünnepelték a hónap elején a szófiai CSZKA felett a fővárosi Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban büntetőkkel aratott sikert. A meccsen a Lokomotiv 12 ezer rajongója volt jelen. A tömeges vírusfertőzést az váltotta ki, hogy ünneplés közben nem tartották be az egészségügyi előírásokat, így figyelmen kívül hagyták a távolságtartás követelményét és védőmaszkot sem viseltek.

A BTV pénteki híre szerint az immár kilenc labdarúgó mellett két stábtag is elkapta a vírust, és jelentősen megugrott a megbetegedések száma a szurkolók körében is.

Az eset nyomán a bolgár hatóságok visszaállítottak több korlátozó intézkedést, így e hét végétől országszerte ismét zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik meg a sporteseményeket, köztük a futballmeccseket.