Az Arsenal kapusa valóra váltotta az egyik legnagyobb fociközhelyet - videó

fbl Horizontal panoramic
Arsenal's Argentinian goalkeeper Emiliano Martinez dives as a shot goes wide of his goal during the English Premier League football match between Arsenal and Liverpool at the Emirates Stadium in London on July 15, 2020. (Photo by Glyn KIRK / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A sport, és főleg a futball nyelve telis-tele van nagyobbnál-nagyobb közhelyekkel. Ilyen az, amikor egy nagy vetődés után azt mondjuk a kapusra, hogy úszott a levegőben. De van, amikor a közhely maga az igazság.

Az Arsenal szerdán este hazai pályán 2-1-re legyőzte a már bajnok Liverpoolt a Premier League 36. fordulójában. A találkozó legjobb játékosának a londoniak 27 éves argentin kapusát, Emiliano Martínezt választották, aki többek között ilyen védéseket mutatott be:

A bajnokságban Bern Leno mögött nem sok szerepet kapó argentin nem csak szimplán "úszott a levegőben", de talán még egy-két tempót is megtett, hogy kitolja a bal kapufa mellől Trent Alexander-Arnold megpattanó lövését.