A West Bromwich vereségével biztos PL-feljutó lett a Leeds United

Horizontal
Leeds United supporters gather outside their Elland Road ground to celebrate the club's return to the Premier league after a gap of 16 years, in Leeds, northern England on July 17, 2020. - Leeds United were promoted to the Premier League on Friday after West Bromwich Albion's 2-1 defeat at Huddersfield ensured the Championship leaders will end their 16-year exile from the top-flight. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Tizenhat évvel a kiesést követően a Leeds United visszajutott a Premier League-be, miután a 45. forduló nyitó mérkőzésén a West Bromwich Albion kikapott a Huddersfield otthonában, így már csak a harmadik helyen áll Brentford előzheti meg őket. 

A Championship tabelláját vezető Leeds esetében most már csak az a kérdés, hogy be tudják-e biztosítani a bajnoki címet. Ehhez csupán annyi kell, hogy szombaton a Brentford ne tudjon győzni a Stoke otthonában, de még, ha győznek is, a Leeds egy, a Derby County otthonában szerzett ponttal már bajnokként juthat vissza a Premier League-be.

A közép-angliai csapat háromszor nyert bajnoki címet az élvonalban (1969, 1974 és 1992), és 1992-es létrehozásától egészen 2004-ig tagja volt a Premier League-nek, ahol a legjobb eredménye a 2000-ben elért harmadik hely volt. 2004-ben azonban a 19., azaz az utolsó előtti helyen zárva egy jóval többre hivatott kerettel kiestek a bajnokságból, majd három a másodosztályban töltött idény után ugyancsak három szezont húztak le a harmadosztályban (Ligue One).

2010-es feljutásuk óta egészen tavalyig még a rájátszást sem sikerült elérniük, az előző idényben azonban a harmadik helyen végeztek, de a play-offban összesítésben 4-3-ra kikaptak a Derby Countytól. A klub kispadján ülő, az argentin válogatottal 2004-ben olimpiai bajnoki címet nyerő Marcelo Bielsa pályafutásának ez a bajnoki cím lehet az egyik legfényesebb sikere.