Vágólapra másolva!
Az előző szezon végén visszavonuló Juhász Rolandtól Nikolics Nemanja örökölte meg a MOL Fehérvár FC csapatkapitányi karszalagját. A 27-szeres magyar válogatott támadó a székesfehérvári klub honlapjának adott interjúban elmondta, milyen feladatai vannak kapitányként, és beszélt a három legnagyobb álmáról: a Magyar Kupa-győzelemről, a BL-szereplésről és arról, hogy a klub történetének legeredményesebb csatára szeretne lenni.

„Szerencsére a csapat magja – Kovács István, Stopira, Kovácsik Ádám, Pátkai Máté, Nego Loic – régóta együtt van, velük sok mindenről tudtam egyeztetni abban a tíz napban, amíg együtt voltunk Bükfürdőn. Gondolom, nem árulok el azzal titkot, hogy minden profi futballcsapatnál van egy házirend, amiben rengeteg tétel szerepel, kezdve az öltözői szabályoktól az edzéseken át egészen a mérkőzésekig. Az egyik fontos és új feladatom az edzőtáborban, mint csapatkapitány, ennek a házirendnek a kialakítása volt.

Büszke vagyok arra, hogy olyan kiváló labdarúgótól örökölhettem meg a kapitányi karszalagot, mint Juhász Roland, aki a korábbi években egy remek házirendet rakott össze, úgyhogy nem is nagyon kellett azon változtatni. Két dolog fontos szerintem egy futballcsapat öltözőjében: a fegyelem és a jó hangulat.

Úgy gondolom, a Vidi öltözőjében mindkettő megtalálható" – mondta Nikolics Nemanja, aki az előző szezonban 19 meccsen hat gól lőtt a székesfehérvári csapatban, és még 19 találat hiányzik neki ahhoz, hogy beérje a klub történetének örökranglistáján az első helyen álló Szabó Józsefet.

Nikolics Nemanja a MOL Fehérvár FC új csapatkapitánya Fotó: Koncz Márton - Origo

A 32 éves támadó elmondta, hogy libabőrös lesz attól, ha csak arra gondol, hogy beállítja Szabó József gólrekordját.

„Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék erre. Ugyanakkor nem szabad, hogy ez motiváljon, hiszen a legfontosabb az, hogy a csapat sikeres legyen. A sikerhez viszont én gólokkal, gólpasszokkal tudok hozzájárulni, szóval, ha sikeres lesz a csapat, akkor jönni fognak a gólok is, és akkor beteljesülhet az egyik legnagyobb álmom. Azért jöttem haza, hogy az i-re feltegyem a pontot. Három nagy álmom van:

A harmadik pedig, hogy megszerezzem azt a 19 gólt. Két évem van minderre, nem tudom elképzelni azt, hogy ne sikerülne" – tette hozzá Nikolics, akinek 92 NB I-es gólja van a MOL Fehérvár csapatában.

A Nikolics Nemanjával készült teljes interjú a linkre kattintva érhető el.