Nem hétköznapi argentin védőt igazolt a DVTK futballcsapata

Augusto Max, DVTK
Augusto Max talán Diósgyőrről is ír egy-két szép verset
Vágólapra másolva!
Augusto Max személyében argentin védekező középpályással kötött szerződést a DVTK. A 27 éves labdarúgó a görög élvonalból érkezett Diósgyőrbe. Hegedűs János, Gheorghe Grozav és Stefan Dražić után ő a negyedik nyári igazolás, írja a klub hivatalos oldala.

Augusto Max annál a Newell's Old Boys nevű rosariói csapatnál töltötte az ifi éveit, amelyik Lionel Messinek is a nevelőklubja volt. A védő első profi csapata az argentin másodosztályban szereplő Club Atlético San Martín volt, majd a Club Atlético Mitre, illetve a CD Juventud Unida játékosa lett, mielőtt az Quilmesbe igazolt volna. 2019-ben légiósnak állt, és Európába igazolt. A görög élvonalban szereplő Volos NPS labdarúgójaként minden sorozatot figyelembe véve összesen 28 tétmérkőzésen lépett pályára.

Augusto Max talán Diósgyőrről is ír egy-két szép verset Forrás: Dvtk.eu

Érdekesség a játékossal kapcsolatban 2019-ben Iluminar la oscuridad (Világítsd meg a sötétséget) címmel rövidebb írásokat és verseket tartalmazó kötettel jelentkezett a Buenos Aires-i Nemzetközi Könyvvásáron. Egyetemi tanulmányait profi labdarúgó karrierje miatt jelenleg szünetelteti, ahogy fogalmazott: "a filozófia és az irodalom jelenleg csak hobbi, minden erőmmel a labdarúgásra, és a DVTK sikerére koncentrálok".