Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-0-ra nyert szerda este a svéd Djurgarden ellen, miközben a skót Celtic kedd este 6–0-ra kiütötte az izlandi KR-t a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, így a két zöld-fehér csapat találkozik majd a következő körben.

A Nemzeti Sport készített egy összeállítást a brit lapok írásaiból, ez alapján a skótok nem becsülik le Szergej Rebrov csapatát.

A The Scotsman "veszedelmes vendégek" címmel ír a Fradiról, kiemelve, hogy az előző idényben idegenben veszélyes volt a magyar bajnokcsapat. Kiemelik, hogy a kilencvenes évek közepe óta nem látott módon dominál a magyar bajnokságban a Ferencváros, a játékosok közül Tokmac Nguent és Franck Bolit emelték ki a légiósok közül.

FTC - Djurgarden, bajnokok ligája, Groupama aréna, 2020.08.19. Fotó: Polyák Attila - Origo

A BBC azt emelte ki, hogy a skót klubnak pozitív a mérlege a magyar csapatok ellen, megemlíti a Celtic eddigi utolsó, magyar csapat elleni európai kupamérkőzését, a 2003-as MTK elleni budapesti 4-0-t, majd az 1-0-s visszavágót.

A Fradi mérlege eddig pozitív a skót csapatokkal szemben, igaz, továbbjutni még nem tudott az FTC skót klubbal szemben, miután az egyetlen klasszikus, oda-visszavágós rendszerben megvívott csatát elbukta: 1961-ben a Rangers ellen a KEK selejtezőjében (4-2 oda, 2-1 ide). A harmadik meccs az UEFA-kupa 2004-es csoportkörében a Hearts ellen aratott 1–0-s győzelem volt.