Kiütötték az Ajkát, nem bírt egymással a Kaposvár és a Haladás

Kaposvári Rákóczi, Csiki Norbert
Csiki már négy csapattal esett ki az NBI-ből
Vágólapra másolva!
A Merkantil Bank Liga hetedik fordulójának vasárnap esti programjában tíz csapat lépett pályára. Az öt mérkőzésen összesen tizenkettő gól esett, három hazai és egy idegenbeli siker, valamint egy döntetlen lett az este mérlege a lefújásokat követően.

A legtöbb gól az Ajka-Budaörs mérkőzésen esett. A találkozót 1-1-s félidőt követően 5-1-re a vendégek nyerték meg. A hatgólos meccsen a budaörsiek már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést Molnárnak köszönhetően, majd egy percen belül jött az egyenlítés Zamostny révén, ez az eredmény a szünetig nem is változott. A második 45 percben felpörögtek az események, előbb Petneházi, majd Pethő kétszer és Kékesi is betalált a vendégektől, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

A korábbi NB I-es klubok csatájában a Kaposvár hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Haladással.

A Nyíregyháza a Kazincbarcikát fogadta és Ötvös 24. percben szerzett góljával végül 1-0-ra győzött, ezzel a negyedik helyen áll a tabellán.

A pécsiek az első félidő végén Grabant találatával szerezték meg a vezetést a Szentlőrinc ellen, és hiába kerültek emberhátrányba a 63. percben köszönhetően a gólszerző második sárga lapjának, a lőrinciek nem tudtak egyenlíteni. Sőt, a 90. percben Adamcsek révén 2-0-ra módosították a hazaiak az állást, ráadásul a vendégek végül 9 emberrel fejezték be az összecsapást.

A Szeged-Siófok meccsen nem esett gól az első félidőben, azonban a második játékrészben a vendégek az 56. percben Kiss révén megszerezték a vezetést, amire a hazaiak kétszer is válaszoltak. Először Jovanovic egyenlített ki a 63. percben, majd Varga a 75.-ben 2-1-re módosította az állást és biztosította be a győzelmet a szegedieknek.

Az NB II-es tabellát hét fordulót követően a DVSC vezeti 14 ponttal, második szintén 14 ponttal a Szolnok, míg a dobogó harmadik helyén 13 ponttal a Gyirmót áll. A Vasas tíz ponttal csak a 11. a tabellán.