Az oroszok szövetségi kapitánya a mieink fiatalos, lendületes játékát emelte ki

Horizontal FOOTBALL
Russia's midfielder Yuri Gazinskiy (CL) and Hungary's midfielder Zsolt Kalmar (CR) vie for the ball during the UEFA Nations League football match between Hungary and Russia on September 6, 2020 at the Puskaas Arena in Budapest, Hungary. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz sportsajtó örömmel nyugtázta a szbornaja budapesti sikerét, amelyet megérdemeltnek minősített, de jutottak elismerő szavak a magyar labdarúgó-válogatottnak is a 3-2-es vendéggyőzelemmel zárult vasárnap esti Nemzetek Ligája-mérkőzést követően.

"Nekem tetszettek a magyarok, fiatal, gyors együttes, amelynek több fejlődőképes futballistája is van" - köszönt vissza több értékelésben is Sztanyiszlav Csercseszov orosz szövetségi kapitány véleménye, amelynek a találkozó utáni sajtótájékoztatón adott hangot.

A TASZSZ hírügynökség a szakvezető összegzéséből kiemelte, hogy a Puskás Arénában nézők nélkül rendezett meccsen az orosz válogatott 3-0-s vezetését követően, hatvan perc után kiengedett, aminek csaknem megfizették az árát, a hajrában végrehajtott cserékkel azonban sikerült egy gólt megőrizni előnyükből.

Az orosz válogatott 3-2-re győzni tudott a Puskás Arénában Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Úgy tűnt háromgólos vezetésünknél, hogy a mérkőzés innen már csupán formalitás lesz, de a magyarok karaktert mutattak, és kihasználták a vendégek védekezésben elkövetett hibáit" - írta összefoglalójában az állami hírügynökség.

A Szovjetszkij Szport felrótta az orosz csapatnak, hogy a második félidőben már kevésbé volt koncentrált, s átengedte a kezdeményezést a magyaroknak.

"Ezen a szinten ez megengedhetetlen, mi mégis megtettük, és gólokkal fizettünk érte"

- idézte a lap Csercseszovot.

A Szport Ekszpressz azt emelte ki, hogy mivel a szerbek felett Moszkvában aratott 3-1-es diadal után Budapesten is nyert a szbornaja, így Oroszország tökéletesen rajtolt a Nemzetek Ligájában. Viszont a lap weboldalának értékelésében az a kritikus megállapítás is szerepel, hogy az orosz válogatott majdnem kiengedte kezéből a győzelmet a magyar fővárosban.

A mieink háromgólos hátrányban sem adták fel Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"A Nemzetek Ligája nem elsődleges torna, de nem szabad alábecsülni. Az ebben a sorozatban megszerezhető pontokra is szüksége van Oroszországnak a nemzetközi ranglistán való minél előkelőbb helyezés szempontjából, ami jól jöhet a 2022-es világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolásakor" - írta a sportlap.

Az Izvesztyija elégedetten nyugtázta honlapján a budapesti győzelmet, viszont bírálta is a válogatottat, amiért háromgólos előnyét csaknem teljesen elfecsérelte.

"Az összpontosítás elvesztése problémákat okozott Oroszország csapatának"

- olvasható az értékelésben, amely egyszersmind elismerően ír Marco Rossiról, a házigazda együttes olasz szakvezetőjéről:
"Tisztelegnünk kell a magyarok edzője előtt, akinek cseréi meglepetést okoztak és a vendéglátók játékának felgyorsulását hozták. Erre pszichológiailag nem voltunk felkészülve, két gólt is kaptunk, és nehézzé vált visszaszereznünk az irányítást. 3-2-es állásnál az orosz csapat kezdett pánikba esni, a magyarok pedig szinte a mérkőzés végéig beszorítottak minket a saját térfelünkre, bár már nem jutottak el igazán veszélyes helyzetig."