Vágólapra másolva!
A Moldéban elért 3-3-as döntetlennel a Fradi remek alapokat teremtett arra, hogy a szeptember 29-i visszavágón sikerüljön a nagy álom, azaz a magyar bajnokcsapat bejusson a BL 32-es főtáblájára. Hajnal Tamás, a Ferencváros sportmenedzsere szerint a csapat nagyon nehéz mérkőzésen van túl, pedig a közvetlen felkészülést igencsak megnehezítették a speciális norvégiai COVD-szabályok.

A mérkőzés 52. percében 2-0-ra vezetett a Fradi, a végeredmény 3-3 lett. Van önben hiányérzet?
Kettős érzések dúlnak ilyenkor az emberben. Ha valaki a mérkőzés előtt azt mondja, hogy 3-3 lesz a végeredmény, szó nélkül írja alá mindenki, ahogy viccesen szoktuk mondani, ki sem utazunk, adják ide ezt a 3-3-at.

Hajnal Tamás, a Fradi sportmenedzsere szerint a moldei 3-3 jó alapokat teremt a visszavágóra Forrás: fradi.hu

A három idegenben szerzett gól és a döntetlen mindenképpen jó eredmény és jó alapokat teremt a visszavágóra. Két éve veretlenek vagyunk idegenben a nemzetközi mérkőzéseken, ez sem mindennapos egy magyar klubcsapat életében.

A Molde stadionjában műfüvön kellett játszaniuk. Ez mennyire nehezítette meg a dolgukat?
Nagyon. A norvégok természetesen hozzá vannak ehhez szokva, ők az egész szezonban ilyen pályán játszanak. Nekünk összesen egy edzésen volt lehetőségünk arra, hogy gyakoroljunk ezen a pályán.

Ráadásul a moldei műfű teljesen más minőségű volt, mint amikkel korábban találkoztunk.

Nem volt egyszerű ehhez alkalmazkodni, de a visszavágón természetesen minden más lesz, hiszen a Groupama Arénában normális füvön zajlik majd a mérkőzés.

Nem minden olvasónk naprakész abban, hogy mit jelent a futballistáknak a műfüvön való játék. Beavatna bennünket ebbe?
A labda sokkal gyorsabb, mint a rendes füvön, nagyon sok függ attól, hogy milyen a műfűbe kevert gumi-granulátum. Ez amúgy Moldéban teljesen más volt, mint amit mi eddig ismertünk. Nem véletlenül mondják, hogy a csapatoknak meg kell szokni a pálya talaját. Ezt sokan üres közhelynek tekintik, de éppen a norvégiai meccsünk mutatta meg, mennyire fontos ez.

A Fradi 54 magyar bajnoki mérkőzés óta veretlen a Groupama Arénában. Ez a tény mennyiben segíti önöket a visszavágó előtt?
Egy ilyen nagyszerű sorozat kialakulása nem a véletlen műve. Eljutottunk oda, hogy a pályánkat nem csak a hazai, hanem az európai csapatok is megtanulták tisztelni. Hiszen a spanyol Espanyol, vagy az orosz CSZKA Moszkva sem tudott itt nyerni. Az 54 meccses hazai veretlenség olyan dolog, amely erőt ad a játékosoknak. Nagyon sajnáljuk, hogy a Fradi-szurkolók nem lehetnek ott a lelátón a visszavágón.

A hét végén nem játszanak az NB I-ben, azaz elmarad a Budafok elleni idegenbeli mérkőzésük. Ez most kedvező a Fradinak?
Igen. Ne feledje, hogy a két BL-meccset 6 nap alatt kell lejátszani, utaznunk is kellett, jól jön most az, hogy csak a Molde elleni visszavágóra tudunk koncentrálni.

A koronavírus-helyzet szempontjából minden rendben volt a norvégiai útjukkal kapcsolatban?
Végül igen, de nagyon nehéz pillanatokat élt át a csapat.

Nem véletlenül utaztunk két repülőgéppel. Tudtuk, hogy Norvégiában speciális COVID-szabályok vannak, mégsem volt egyszerű mindezzel szembesülni.