Messi bocsánatot kért a Barcelona szurkolóitól

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on November 24, 2018 Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi reacts during the Spanish league football match between Club Atletico de Madrid and FC Barcelona at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid. - Six-time Ballon d'Or winner Lionel Messi told Barcelona he wants to leave -- on a free transfer -- in a "bombshell" fax yesterday that is expected to spark a legal battle over a buy-out clause worth hundreds of millions of dollars. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona híveihez intézett üzenetben kért bocsánatot a futballklub válságáért Lionel Messi, a katalán együttes argentin csapatkapitánya.

A hatszoros aranylabdás, aki többször is bírálta a Barca-vezetést, s leginkább Josef Maria Bartomeu elnököt, úgy fogalmazott, hogy a rajongóknak ne legyenek kétségeik: mindent, amit mondott vagy tett, a klub érdekében cselekedte.

– mondta, egyúttal egységre szólított fel.

"Annyi nézeteltérés után szeretném, ha ennek az egésznek véget vetnénk, össze kell fognunk, és feltételeznünk, hogy a legjobb még előttünk van" – idézte szavait a katalán Sport.

Lionel Messi elásná a csatabárdot Forrás: AFP/Javier Soriano

Korábban Messi többször is kilátásba helyezte, hogy elhagyja a Barcát, szeptember 4-én azonban bejelentette: úgy döntött, hogy eddigi csapatában folytatja karrierjét. Magyarázatul azt hozta fel, hogy nem kívánt jogi vitába keveredni klubjával, és családja is Katalóniában akart maradni.

Messi, aki 2003 novemberében mutatkozott be a Barca első csapatában, tízszeres spanyol bajnoknak vallhatja magát, a Bajnokok Ligáját négyszer, a spanyol kupát hatszor, a spanyol szuperkupát nyolcszor hódította el a katalánokkal. Az Európai Szuperkupát és a klub-világbajnokságot háromszor nyerte meg, a BL-ben hatszor, a spanyol bajnokságban hétszer lett gólkirály.

A legutóbbi szezonban a Barcelona búcsúzni kényszerült spanyol bajnoki címétől, miután második lett a La Ligában a Real Madrid mögött. A Bajnokok Ligájában idén a nyolc közé jutott, amikor is úgy esett ki, hogy klubtörténeti fiaskóként 8-2-re kapott ki a Bayern Münchentől.