Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő és a Bajnokok Ligája főtáblájára 25 év után ismét bejutó Ferencváros a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta az amerikai utánpótlás-válogatott szélsőt, Zyen Jonest.

A 20 éves szélső korábban megfordult a Bundesligában szereplő Schalke U19-es csapatában is.

A Georgia állambeli Clarkstonban született focista az Alpharetta Ambush Soccer Club csapatában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, később hazájában a Georgia United és az Atlanta United akadémiáján futballozott.

18 évesen átszerződött Európába, ahol a Schalke 04 utánpótláscsapatának tagja lett. Egy szezont töltött el a gelsenkircheni együttesnél, amellyel négy csoportmeccsen szerepelt az UEFA Ifjúsági Ligában, azaz az ifi BL-ben, emellett pedig játszott az U19-es Bundesligában is. Bajnokin három gólt lőtt, és két gólpasszt is kiosztott.

A 20 éves Zyen Jones a Fradi új játékosa Forrás: fradi.hu

Az európai idény után - 2019 áprilisában - Zyen Jones visszatért az Egyesült Államokba, ott megkötötte első profi szerződését, a Charlotte Independence labdarúgója lett. 2019 decemberéig összesen 13 mérkőzésen lépett pályára a másodosztályban, azaz az USL Championshipben, majd távozott a klubtól – nem titkolt célja volt, hogy idővel visszatérjen Európába.

"Korábban csak jókat hallottam a Ferencvárosról, ezért örülök, hogy itt lehetek. Számomra most az a legfontosabb, hogy újra játékba lendüljek, edzésben legyek, azt gondolom, hogy a Ferencvárosnál remek edzővel és játékosokkal dolgozhatok majd együtt.

Egyelőre nem beszélnék a távlati terveimről, most az a legfontosabb, hogy újra futballozhassak" – mondta a Ferencváros honlapjának Zyen Jones.

Jones 2016 és 2018 között az Egyesült Államok három korosztályos csapatában is szerepelt: az U17-ben 14 meccsen ötször volt eredményes. Később háromszor szerepelt az U19-es, egyszer pedig az U20-as válogatottban, ám gólt nem szerzett. Az édesapja jamaicai, ezért felnőttként akár Jamaica nemzeti csapatában is számíthatnak rá.

Az amerikai játékos a Fradiban az NB III Közép Csoportjában szereplő FTC II-nél kezdi meg a munkát.