Minden bizonnyal kevesebb helyen rendezik majd a 2020-ról halasztott foci-Eb-t

fbl Horizontal
A Puskás Arénában rendezik az európai Szuperkupa-döntőt
Vágólapra másolva!
Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin szerint még korai a nyári Európa-bajnoksággal kapcsolatban biztosat mondani, de a rendezés nem lehet kérdéses.

Az eredetileg 2020 nyarára kiírt labdarúgó Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt kellett 2021-re halasztani, de az UEFA elnöke szerint más változások is lehetnek a lebonyolításban. Aleksander Ceferin szerint az eredetileg kiírt 12 helyszín (köztük Budapest is) csökkeni fog, de azt még nem tudni, mennyivel.

Ceferin elmondta, biztos benne hogy megrendezik a 2021-re halasztott tornát, de azt még senki nem tudja, hogy például lehetnek-e majd nézők a meccseken.

A Puskás Arénában is lennének Eb-meccsek az eredeti tervek szerint Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Azt kell mondanom, hogy a 12 rendező helyett lehet, hogy csak 11 lesz, vagy 8, esetleg öt, de az is lehet, hogy egyetlen ország rendez majd" – mondta Ceferin, aki szerint a Bajnokok Ligája lebonyolítását is újra kell majd gondolni.

„A legutóbbi rendszer, az utolsó nyolc csapatnak megrendezett minitorna nagyon tetszett a résztvevőknek. Egy ilyen tornát nem egyszerű a naptárba illeszteni, de egy négyesdöntőt el tudok képzelni, ami egy héten át tartana" – mondta Ceferin, aki szerint a 2024-25-ös szezontól változhat majd a BL lebonyolítása.