Másodosztályú csapat élén a világbajnok edző

Németország-Brazília, foci-vb, vébé, Brazília 2014
Luiz Felipe Scolari nevéhez köthető a brazil válogatott legutóbbi vb-győzelme és a legnagyobb kudarca is
Vágólapra másolva!
A 2002-ben világbajnokságot nyert brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari lett a jelenleg másodosztályú Cruzeiro EC vezetőedzője.

A hazájában Felipaónak becézett Scolari szerződése 2022-ig szól. A Belo Horizonte-i csapat, amely 2013-ban és 2014-ben brazil bajnok volt, 2019-ben esett ki az élvonalból, most a 19., azaz utolsó előtti helyen áll a másodosztályban.

Luiz Felipe Scolari nevéhez köthető a brazil válogatott legutóbbi vb-győzelme és a legnagyobb kudarca is Forrás: AFP/Pedro Ugarte

A 71 éves tréner legutóbb a Palmeirasnál tevékenykedett Brazíliában, amellyel 2018-ban bajnok lett, előtte Kínában, a Guangzhou Evergrande együttesével sorozatban háromszor végzett a pontvadászat élén.

Scolari szövetségi kapitányként a koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon aranyérmet szerzett a Selecaóval, amely a döntőben Németországot verte 2-0-ra. A németek a 2014-es, brazíliai vb-n vágtak vissza - amikor szintén Scolari volt a kapitány -, az elődöntőben 7-1-re verték a házigazdákat.