Társoldalunk:

A Diósgyőr a Puskás Akadémia ellen szakította meg a rossz sorozatát - videó

2020.10.25. 21:27

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 8. fordulójának vasárnap esti összecsapásán a Diósgyőr 3-0-ra nyert hazai pályán a Puskás Akadémia ellen.

A mérkőzést mindkét csapat rossz formában várta, ugyanis a DVTK az elmúlt öt meccséből négyszer kikapott, egyszer döntetlent játszott, a legutóbbi négy találkozóján nem szerzett pontot, míg a Puskás Akadémia sorozatban kétszer szenvedett vereséget az elmúlt hetekben, de öt mérkőzést tekintve is háromszor kikapott a felcsúti együttes.

A találkozót a Diósgyőr kezdte jobban, amely előbb Hegedűs távoli lövésével veszélyeztetett, majd az 5. percben már meg is szerezte a vezetést: Drazsics kapott jó indítást a tizenhatoson belül, szép csellel megverte Spandlert az ötösön, majd jobbról kilőtte a jobb felső sarkot.

A gyors gól lendületet adott a DVTK-nak, míg a Puskás Akadémia kissé megzavarodott, így nem volt meglepő, hogy továbbra is a hazai együttes volt a veszélyesebb. Ennek pedig meg is lett az eredménye, a 18. percben már kétgólos volt Diósgyőr előnye: tizenhatoson belül Plsek húzta el a labdával együtt Drazsics lábát, a játékvezető büntetőt ítélt, a labda mögé Mirko Ivanovszki állt a labda mögé, aki megtorpant, de így is a bal alsóba lőtt egy kis szerencsével.

Fél óra játék kellett a Puskás Akadémiának, hogy kicsit veszélyesebben játsszon, de ha már a védők nem tudtak segíteni, akkor Danilovics mutatott be bravúrt, mint Plsek közeli fejese után is. Hiába voltak komoly lehetőségei a felcsúti csapatnak, az újabb gólt a DVTK szerezte. A 38. percben Van Nieff és Meissner szaladt össze, így lett jó a DVTK-nak, végül Márkvárt elé került a labda, aki jobbról remekül szolgálta ki Grozavot, a román támadó pedig közelről már könnyedén lőtt a hálóba.

Az első félidőben újabb gól már nem esett, így a Diósgyőr háromgólos előnnyel mehetett a szünetre.

A második félidő eleje nem sok említésre méltó eseményt hozott, a PAFC támadptt, de nem tudott igazán veszélyesen játszani, így a DVTK magabiztosan tartotta az előnyét. Az 54. percben így is szépíthetett volna a vendég együttes, de a bal oldali beadása után Plsek közeli fejese kapu mellé szállt.

Az 56. percben még nehezebb helyzetbe került a Puskás Akadémia, amikor Spandler Csaba kézzel húzta magához a labdát, amiért sárga lapot kapott, és mivel volt már neki egy, így a kiállítás sorsára jutott. 

Hiába játszott emberelőnyben a DVTK, a háromgólos előnye birtokában továbbra is átadta a területet az ellenfélnek, és a kontrákra rendezkedett be. A 62. percben Mance szépíthetett volna, de hét méterről nem talált kaput. A 68. percben Mance kakaskodott Karannal, mindketten sárga lapot kaptak. 

Az utolsó húsz percben sem erőltette már a támadásokat a DVTK, míg a felcsúti csapat lélekben is feladta, így a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Újabb gól már nem esett, a Diósgyőr négy vesztes mérkőzés után tudott újra nyerni, és a jobb gólarányának köszönhetően megelőzte a Mezőkövesdet, így elmozdult az utolsó helyről, míg a PAFC sorozatban a harmadik találkozóját veszítette el, amelyre legutóbb 2019 februárjában volt példa. 

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia 3-0 (3-0)
Miskolc, 1730 néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők:
Drazic (5.), Ivanovski (18., 11-esből), Grozav (38.)
kiállítva:
Spandler (56.)
sárga lap:
Drazic (9.), Ivanovski (54.), Karan (68.), Márkvárt (71.), illetve Spandler (14., 56.), Szolnoki (21.), Plsek (25.), Mance (68.), Van Nieff (72.)

DVTK: Danilovic - Szűcs, Polgár, Hegedűs, Memolla (Hasani, 71.) - Márkvárt, Karan - Max, Ivanovski (Korbély, 87.), Grozav (Rui Pedro, 77.) - Drazic (Makrai, 89.)

Puskás Akadémia: Tóth B. - Nagy Zs., Meissner, Szolnoki, Spandler - Plsek, Van Nieff (Komáromi, 83.) - Mance, Baluta (Urblik, 59.), Slagveer (Kiss T., 63.) - Knezevic