Társoldalunk:

Sorozatban harmadszor nyert az újonc Budafok és harmadik a bajnokságban - videó

2020.10.25. 16:26

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 8. fordulójának vasárnap délutáni összecsapásán a Budafok 3-1-re tudott nyerni a Zalaegerszeg vendégeként.

A két csapat az élvonalban még soha nem találkozott egymással, az NB II-ben kilencszer a ZTE, hatszor a Budafok nyert. A meccset a fővárosi együttes kezdhette nagyobb önbizalommal, ugyanis Csizmadia Csaba együttese az elmúlt két meccsén nyert (a DVTK és az MTK ellen is 2-1-s sikert aratott), míg a ZTE a Paks és a Honvéd ellen is vereséget szenvedett, ráadásul úgy, hogy a két mérkőzésen hét gólt kapott.

A találkozót mégis a hazai együttes kezdte jobban, amely már az első percben nagy helyzetet rontott el Dragóner révén, és ez még akkor is igaz, ha lesállás miatt egyébként nem lett volna érvényes a gól. A 10. percben azonban már nem úszta meg a Budafok, Vass jobblábas beadása után Nikolics mentett rossz helyre, majd Szalai Dániel hét méterről a jobb alsóba lőtt.

Azonban nem sokáig örülhetett a ZTE, egy perccel később már egyenlített a Budafok: Medgyes bal oldali beadása után 11 méterről ballal a bal alsóba lőtt Kovács Dávid.

A gyors gólváltásból a Budafok tudott jobban kijönni, a 21. percben már előnyben volt az újonc együttes. Kulcsár Kornél gyönyörűen tekert szabadrúgás után 17 méterről a bal felsőbe, Demkén csak beleérni tudott a labdába.

A folytatásban a Zalaegerszeg volt a kezdeményezőbb, több helyzetet is kidolgozott, az első félidő hajrájában azonban a Budafok növelhette volna az előnyét. A ráadás pillanataiban azonban Kovács Kulcsár Micsinai passza után a labdát bevetődve két lépésről az oldalhálóba lőtte.

A második játékrészt a ZTE kezdte jobban, de igazán nagy ziccert nem tudott kialakítani, a budafoki védelem jól állt a lábán. A hazai csapat kettős cserével próbált változtatni a játék képém, Zimonyi és Babati is érkezett. 

Ám hiába a cserék, és hiába helyzett nagy nyomást a Zalaegerszeg a Budafok kapujára, az újonc a 76. percben egy kontrával lezárta a legfontosabb kérdéseket: Zsóri passzolt Skribek Alen elé, aki a kapust is kicselezte, majd öt méterről az üres kapuba passzolt. 

Az utolsó negyedórában már nem esett újabb gól - Tajti még torkon vágta Skribeket, de megúszta a piros lapot -, így a Budafok sorozatban harmadik sikerét aratta, míg a ZTE a harmadik vereségét szenvedte el. 

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Zalaegerszeg-Budafoki MTE 1-3 (1-2)
Zalaegerszeg, 1896 néző, v.: Erdős
gólszerzők:
Szalai D. (10.), illetve Kovács D. (11.), Kulcsár K. (21.), Skribek (76.)
sárga lap:
Kovács B. (35.), Gergényi (45.), Lesjak (88.)

ZTE FC: Demjén - Szalai D., Bobál D., Lesjak, Gergényi - Sankovic, Bedi - Vass P. (Tajti, 67.), Kovács B. (Babati, 54.), Szánthó (Kun, 75.) - Dragóner (Zimonyi, 54.)

Budafoki MTE: Póser - Margitics (Huszti A., 57.), Vaszicsku (Soltész, 54.), Nikolic, Medgyes - Micsinai, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Skribek, 72.), Kulcsár K. (Zsóri, 72.), Szabó M. - Kovács D.