Társoldalunk:

Rebrov: A saját játékunkat szeretnénk játszani a Dinamo Kijev ellen

2020.10.27. 13:17

A Ferencváros szerdán 21 órakor a Dinamo Kijev ellen lép pályára a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Kedden a mérkőzés helyszínen tartott sajtótájékoztatót a magyar bajnokcsapat, amely a Fradi edzője, Szergej Rebrov, és az ukrán válogatott Ihor Haratin beszélt a várakozásairól.

Az FTC ukrán vezetőedzője, Szergej Rebrov szerint a Fradi a saját játékát szeretné játszani a Dinamo Kijev ellen. 

„A Barcelona elleni mérkőzés előtt feltették, hogy mennyire kell majd alkalmazkodnunk a katalán csapat játékához. Akkor azt mondtam, hogy 25 éve nem voltunk a BL-ben, így biztosan kell majd. Most mivel hazai pályán játszunk, szeretnénk, ha a saját játékunk érvényesülne."

Rebrov arról is beszélt, hogy a Dinamo Kijev két játékosa koronavírusos.

Szergej Rebrov egyelőre nem pontokban gondolkodikFotó: Polyák Attila - Origo

"Nem tudom, mekkora probléma ez számukra. A Dinamónak minden posztra két hasonló erősségű játékosa van. Ettől persze még gond, ha kiesnek játékosok, nálunk hasonló a helyzet Uzunival. A problémákra tekintettel kell lennünk, de most mindenki ilyen körülmények között játszik" - árulta el az ukrán szakember.

"Természetesen a saját érzelmeim szerepet játszanak, de profiként ez nem befolyásolja a munkámat. Szeretek ilyen komoly csapatok ellen játszani. Ezért dolgoztunk" - mondta Rebrov korábbi csapata kapcsán, majd az ellenfél edzőjéről, Mircea Lucescuról is ejtett pár szót. 

"Mindig nagyon érdekes ilyen legendás edzők ellen meccselni. Az új edző fegyelmezettséget hozott a csapathoz. Kiváló edző, de nemcsak ellene, hanem a Dinamo Kijev ellen készülünk."

Szergej Rebrov korábbi csapata ellen készülFotó: Polyák Attila - Origo

Rebrov úgy gondolja, nem a pontok a legfontosabbak jelenleg a Fradi számára. 

"Az elvárásaim ugyanazok lesznek, mint a Barcelona ellen, kompetitív játékot várok el. Mindig győzni akarunk, de nem a pontokat helyezem ezúttal az előtérbe. Szeretném, mindenki a lehető legtöbbet hozná ki magából. Maximális koncentrációt, és nagy motivációt várok el mindenkitől" - árulta el, majd az FTC előtt álló feladatokról is beszélt. 

A fejemben a következő három meccs jár. Ennek ellenére a játékosokat csak a következő mérkőzésre készítjük fel. Nehéz megtartani az egyensúlyt, fontos elosztanunk a terhelést. Ha ezt nem tesszük, a BL-ben és az NB I-ben is bukhatunk. Nehéz találkozókon vagyunk túl, de nehéz meccsek vannak még előttünk."

A Ferencváros ukrán válogatott középpályása, Ihor Haratin már nagyon várja a szerdai mérkőzést, amely nagyon érdekesnek ígérkezik. 

„Ukrajnában is nagy figyelem övezi a mérkőzést, de Magyarországon is. Érdekes összecsapás lesz, az biztos. Akármennyit is érnek a csapatok, nem a számok játsszák a focit, hanem az játékosok. Kulcsfontosságú meccs lesz számunkra, és Dinamo számára is. Nagyon fontos lesz, hogy sikeresek legyünk. Folyamatosan követem a Dinamót, mivel az anyaklubomról van szó, ennek alapján nagyon érdekes meccsre van kilátás."

Korábban Haratin is szerepelt a Dinamo csapatábanFotó: Polyák Attila - Origo

A Barcelona elleni meccsre is visszatekintett az ukrán focista.

„Nagyon boldog vagyok, hogy gólt szereztem. De még boldogabb lennék, ha a csapat pontokat szerezne" – majd a Dinamóról is ejtett még pár szót.

„Folyamatosan követem a Dinamót, ennek alapján nagyon érdekes meccsre van kilátás. Vannak olyan játékosok, akikkel korábban játszottam együtt, sok labdarúgóval tartom a kapcsolatot."

A Ferencváros-Dinamo Kijev mérkőzést szerdán este 21.00-kor rendezik a Groupama Arénában. A találkozóról az Origo a helyszínről tudósít.