Vágólapra másolva!
A Ferencváros szerdán 21 órakor a Dinamo Kijev ellen lép pályára a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Kedden a mérkőzés helyszínen tartott sajtótájékoztatót a magyar bajnokcsapat, amely a Fradi edzője, Szergej Rebrov, és az ukrán válogatott Ihor Haratin beszélt a várakozásairól.

Az FTC ukrán vezetőedzője, Szergej Rebrov szerint a Fradi a saját játékát szeretné játszani a Dinamo Kijev ellen.

„A Barcelona elleni mérkőzés előtt feltették, hogy mennyire kell majd alkalmazkodnunk a katalán csapat játékához. Akkor azt mondtam, hogy 25 éve nem voltunk a BL-ben, így biztosan kell majd. Most mivel hazai pályán játszunk,

szeretnénk, ha a saját játékunk érvényesülne."

Rebrov arról is beszélt, hogy a Dinamo Kijev két játékosa koronavírusos.

Szergej Rebrov egyelőre nem pontokban gondolkodik Fotó: Polyák Attila - Origo

"Nem tudom, mekkora probléma ez számukra. A Dinamónak minden posztra két hasonló erősségű játékosa van. Ettől persze

még gond, ha kiesnek játékosok, nálunk hasonló a helyzet Uzunival. A problémákra tekintettel kell lennünk, de most mindenki ilyen körülmények között játszik"

- árulta el az ukrán szakember.

"Természetesen a saját érzelmeim szerepet játszanak, de

- mondta Rebrov korábbi csapata kapcsán, majd az ellenfél edzőjéről, Mircea Lucescuról is ejtett pár szót.

"Mindig nagyon érdekes ilyen legendás edzők ellen meccselni. Az új edző fegyelmezettséget hozott a csapathoz. Kiváló edző, de nemcsak ellene, hanem a Dinamo Kijev ellen készülünk."

Szergej Rebrov korábbi csapata ellen készül Fotó: Polyák Attila - Origo

Rebrov úgy gondolja, nem a pontok a legfontosabbak jelenleg a Fradi számára.

"Az elvárásaim ugyanazok lesznek, mint a Barcelona ellen,

kompetitív játékot várok el. Mindig győzni akarunk, de nem a pontokat helyezem ezúttal az előtérbe.

Szeretném, mindenki a lehető legtöbbet hozná ki magából. Maximális koncentrációt, és nagy motivációt várok el mindenkitől" - árulta el, majd az FTC előtt álló feladatokról is beszélt.

fontos elosztanunk a terhelést. Ha ezt nem tesszük, a BL-ben és az NB I-ben is bukhatunk. Nehéz találkozókon vagyunk túl, de nehéz meccsek vannak még előttünk."

A Ferencváros ukrán válogatott középpályása, Ihor Haratin már nagyon várja a szerdai mérkőzést, amely nagyon érdekesnek ígérkezik.

„Ukrajnában is nagy figyelem övezi a mérkőzést, de Magyarországon is. Érdekes összecsapás lesz, az biztos. Akármennyit is érnek a csapatok, nem a számok játsszák a focit,

hanem az játékosok. Kulcsfontosságú meccs lesz számunkra, és Dinamo számára is. Nagyon fontos lesz, hogy sikeresek legyünk. Folyamatosan követem a Dinamót, mivel az anyaklubomról van szó, ennek alapján nagyon érdekes meccsre van kilátás."

Korábban Haratin is szerepelt a Dinamo csapatában Fotó: Polyák Attila - Origo

A Barcelona elleni meccsre is visszatekintett az ukrán focista.

„Nagyon boldog vagyok, hogy gólt szereztem. De még boldogabb lennék, ha a csapat pontokat szerezne

" – majd a Dinamóról is ejtett még pár szót.

„Folyamatosan követem a Dinamót, ennek alapján nagyon érdekes meccsre van kilátás. Vannak olyan játékosok, akikkel korábban játszottam együtt, sok labdarúgóval tartom a kapcsolatot."

A Ferencváros-Dinamo Kijev mérkőzést szerdán este 21.00-kor rendezik a Groupama Arénában. A találkozóról az Origo a helyszínről tudósít.