Vágólapra másolva!
Nagy Ádám, az angol másodosztályban szereplő Bristol City játékosa az olasz TuttoMercatoWebnek adott interjút, amelyben beszélt az Eb-szereplést kiharcoló magyar válogatott erősségeiről, a Marco Rossival való kapcsolatáról és arról, hogy sokkal érettebb futballista lett mióta 2019 nyarán Angliába igazolt.

A 43-szoros válogatott játékos 2019 nyarán a Bologna csapatától igazolt a Bristol Cityhez, mert állandó játéklehetőségre vágyott. A 25 éves futballista elmondta, hogy a két futballkultúra közötti legnagyobb különbség, hogy Angliában jóval kevesebb figyelmet fordítanak a taktikára, mint Olaszországban.

Nagy Ádám a 2016-os Eb-szereplés után került Bolognába, és nagyon megszerette Olaszországot, így nem tartja kizártnak a visszatérést.

- mondta a magyar válogatott középpályás, aki azon dolgozik, hogy fizikailag megerősödjön. - Sokat dolgozom, de nem viszem túlzásba, mert attól lelassulnék. Itt Angliában megpróbálok több labdát előre játszani, a helyzetteremtésekre is igyekszem fókuszálni, míg Bolognában inkább a labdabirtoklás volt a fontos"

Nagy Ádám Marco Rossi legfontosabb játékosa Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nagy Ádám évek óta alapembernek számít a magyar válogatottban. Marco Rossi a két és fél évvel ezelőtti kinevezése után egy interjúban elmondta, csak az játszhat a válogatottban, aki rendszeresen pályára lép a klubcsapatában. Nagy Ádám a kivétel, aki erősíti a szabályt, mert ő pótolhatatlan.

„Három évet töltöttem Olaszországban, amikor láttam, hogy lett a szövetségi kapitány, boldog voltam. Mindig olaszul beszélünk egymással.

– mondta az olasz portálnak Nagy Ádám, aki az Eb-szereplést kiharcoló együttesről kiemelte, hogy magyar válogatott egy igazi csapat, ahol, ha valaki hibázik, ott vannak a többiek készen arra, hogy segítsenek.