Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati nyitómeccsén a tabella hetedik helyén álló Puskás Akadémia fogadta a PAFC-nál két mérkőzéssel kevesebbet játszott, de a tabellán eggyel előrébb álló Budafokot. A találkozót végül 3-0-ra nyerte a Puskás Akadémia.

A hazai csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, és már a hetedik percben komoly lehetőséghez jutott. A tizenhatoson belül Kiss kapott jó passzt, majd lőtt kapura nagyjából tíz méterről, azonban a budafoki blokk megakadályozta azt, hogy eljusson a kísérlete a kapuig.

Aztán a 18. percben egy budafoki szabálytalanság után jó 23 méterről Knezevic lőtt szabadrúgásból kapura. A 32 éves középpályás próbálkozása csak centikkel kerülte el a kaput, így maradt továbbra is a 0-0 a meccsen.

A 37. percig kellett várni az első komolyabb vendég helyzetre. Egy jobb oldali szabadrúgást íveltek a budafokiak a felcsúti kapu elé és a kavarodás után sikerült is kapura tenni a labdát, amit Tóthnak kellett kitornászni a sarokból.

Két perccel később egy szépen felépített hazai támadás végén

Kiss ügyesen passzolt a kapu bal oldalánál a középen álló Knezevichez, aki öt méterről laposan belőtte a mérkőzés első gólját, vezetéshez juttatva a PAFC-ot.

A szünet után is a hazaiak voltak az aktívabbak, és az 58. percben Mance góljának köszönhetően megduplázták az előnyüket a találkozón.

Itt sem állt meg a PAFC, szűk negyedórával a második gólt követően Mance megint betalált, megszerezve saját maga második, csapata harmadik találatát a meccsen.

3-0-s győzelmével a Puskás Akadémia jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban.