Minden idők legbotrányosabb tizenegyes-párbaja az MLS-ben - videó

Orlando City SC v New York City FC - MLS Is Back Tournament GettyImageRank2 SPORT major league soccer adidas mls is back tournament group a soccer mls mls photos mls action soccer photos soccer action
REUNION, FLORIDA - JULY 14: Players take a kneel during a Group A match between Orlando City SC and New York City FC as part of MLS is Back Tournament at ESPN Wide World of Sports Complex on July 14, 2020 in Reunion, Florida. Mark Brown/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő dolgok történtek az Orlando-New York MLS-playoff mérkőzésen, a meccset eldöntő tizenegyes-párbajban. A bírónak, a játékosoknak, az edzőknek sem volt fogalma arről, mi történik.

A mérkőzés 1-1-re végződött, így büntetőkkel kellett eldönteni a továbbjutást. Az első négy párban semmi érdekes nem történt, na de ami utána következett, arra nem nagyon vannak szavak.

Ekkor jött Castellanos, de lövését Pedro Gallese, az orlandóiak kapusa kivédte. Ekkor mindenki azt hitte, hogy vége a meccsnek. Csakhogy Allen Chapman bíró visszavonta a gólt. Majd adott egy sárga lapot Gallese kapusnak, akinek már volt egy, ezért a második sárga piros lapot ért. Senki sem értette, mi történik a pályán. Aztán kiderült, hogy a videóbíró észlelte: a kapus a lövés előtt elmozdult, így valóban szabálytalan volt, újra kellett rúgni a tizenegyest.

Rowe, a cserekapus érkezett, hogy megismételjék a tizenegyest. Csakhogy ekkor a bíró megállította a játékot, mert beszélgetni kezdett a fejhallgatóján. Percekig megint nem tudta senki, mi történik. Kiderült ugyanis, hogy a tizenegyes-párbajban csak akkor lehet kapust cserélni, ha az megsérül. Itt azonban nem erről volt szó, hiszen kiállítás történt. Rowe-nak el kellett hagynia a gyepet, hogy mezőnyjátékos álljon a kapuba. A több perces káosz után Rodrigo Schlegel állt be a kapuba, aki hátvéd. Nem is tudta védeni Castellanos tizenegyesét. Ezzel 4-4 lett az állás, folytatni kellett a sorozatot.

A végén még volt egy kis káosz, mert a bíró - az összes szereplővel együtt - azt hitte, hogy vége a dalnak, de kiderült, hogy még nem mindenki rúgta le a tizenegyest. A lényeg, hogy az Orlando jutott tovább.

Ezt az egész csodát itt meg is nézheti: