Társoldalunk:

Minden idők legbotrányosabb tizenegyes-párbaja az MLS-ben - videó

2020.11.23. 08:53

Egészen elképesztő dolgok történtek az Orlando-New York MLS-playoff mérkőzésen, a meccset eldöntő tizenegyes-párbajban. A bírónak, a játékosoknak, az edzőknek sem volt fogalma arről, mi történik.

A mérkőzés 1-1-re végződött, így büntetőkkel kellett eldönteni a továbbjutást. Az első négy párban semmi érdekes nem történt, na de ami utána következett, arra nem nagyon vannak szavak.

Ekkor jött Castellanos, de lövését Pedro Gallese, az orlandóiak kapusa kivédte. Ekkor mindenki azt hitte, hogy vége a meccsnek. Csakhogy Allen Chapman bíró visszavonta a gólt.  Majd adott egy sárga lapot Gallese kapusnak, akinek már volt egy, ezért a második sárga piros lapot ért. Senki sem értette, mi történik a pályán. Aztán kiderült, hogy a videóbíró észlelte: a kapus a lövés előtt elmozdult, így valóban szabálytalan volt, újra kellett rúgni a tizenegyest. 

Rowe, a cserekapus érkezett, hogy megismételjék a tizenegyest. Csakhogy ekkor a bíró megállította a játékot, mert beszélgetni kezdett a fejhallgatóján. Percekig megint nem tudta senki, mi történik. Kiderült ugyanis, hogy a tizenegyes-párbajban csak akkor lehet kapust cserélni, ha az megsérül. Itt azonban nem erről volt szó, hiszen kiállítás történt. Rowe-nak el kellett hagynia a gyepet, hogy mezőnyjátékos álljon a kapuba. A több perces káosz után Rodrigo Schlegel állt be a kapuba, aki hátvéd. Nem is tudta védeni Castellanos tizenegyesét. Ezzel 4-4 lett az állás, folytatni kellett a sorozatot.

A végén még volt egy kis káosz, mert a bíró - az összes szereplővel együtt - azt hitte, hogy vége a dalnak, de kiderült, hogy még nem mindenki rúgta le a tizenegyest. A lényeg, hogy az Orlando jutott tovább.

Ezt az egész csodát itt meg is nézheti: