Az Arsenal és a Dinamo Zagreb is könnyedén győzött az Európa-ligában

Horizontal
Arsenal's English midfielder Reiss Nelson (R) celebrates with Arsenal's English striker Eddie Nketiah (L) and Arsenal's English midfielder Joe Willock (R) after scoring the 0-2 during the UEFA Europa League group B football match Molde v Arsenal in Molde, Norway on November 26, 2020. (Photo by Svein Ove Ekornesvĺg / NTB / AFP) / Norway OUT
Vágólapra másolva!
Az Arsnel és a Bajnokok Ligája-selejtezőjében a Ferencváros által búcsúztatott horvát Dinamo Zagreb is 3-0-ra nyert idegenben az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában. 

A B csoportban az Arsenal gól nélküli első félidő után a második játékrész első tíz percében elintézte azt a norvég Moldét, amelyik a Ferencváros ellen a BL-csoportkörbe kerülésért vívott rájátszásban vérzett el. Az 50. percben előbb Nicolas Pepe, öt perccel később pedig Reiss Nelson is betalált a Molde kapujába, amit a hajrában a nagy csapatban első tétmeccsét játszó Folarin Balogun is megtoldott egy találattal. Az Arsenal a győzelmével már továbbjutott a legjobb 32 közé.

Remek bemutatkozás:

A H csoportban szintén a Fradi által búcsúztatott Celtic sem járt jobban, mint a Molde, a skót bajnok a Sparta Praha otthonában kapott ki 4-1-re. Ugyanitt az AC Milan 1-1-es döntetlent játszott Lille-ben, a franciák a 85. percben tudtak egyenlíteni. Mindez azt is jelenti, hogy Celtic már nem juthat tovább az egyenes kiesés folytatásba.

A K csoportban szintén a magyar bajnok által az Európa-ligába juttatott Dinamo Zagrebnek viszont jó estéje volt, a horvát bajnokcsapat ugyanis magabiztosan verte 3-0-ra az osztrák Wolfsberger AC-t. A Dinamo a győzelmével három pont előnnyel vezeti a csoportot a CSZKA Moszkva otthonában 0-0-s döntetlent játszó Feyenoord előtt.

A legtöbb gól a kora esti mérkőzéseken a G csoport rangadóján esett, ahol a Braga háromszor is megszerezte a vezetést a vendég Leicester City ellen, azonban az angolok mindannyiszor ki tudtak egyenlíteni, utoljára Jamie Vardy 90+5. percben szerzett góljával. Ez volt az angol válogatott csatár 150. gólja hivatalos mérkőzésen.

Az egy pontnak köszönhetően a 10 pontos Leicester már biztosan továbbjutott, de 8 ponttal álló Braga is szinte biztosan követi majd őket.

Eredmények, Európa-liga, csoportkör, 4. forduló:A csoport:
A csoport:
CSZKA Szófia (bolgár)-Young Boys (svájci) 0-1 (0-1)
B csoport:
Molde (norvég)-Arsenal (angol) 0-3 (0-0)
G csoport:
Braga (portugál)-Leicester City (angol) 3-3 (2-1)
AEK Athén (görög)-Zorja Luhanszk (ukrán) 0-3 (0-0)
A csoport állása: 1. Leicester City 10 pont, 2. Braga 7, 3. AEK Athén 3 (5-9), 4. Zorja 3 (5-9)
H csoport:
Sparta Praha (cseh)-Celtic Glasgow (skót) 4-1 (2-1)
Lille (francia)-AC Milan (olasz) 1-1 (0-0)
A csoport állása: 1. Lille 8 pont, 2. AC Milan 7, 3. Sparta Praha 6, 4. Celtic 1
I csoport:
Makkabi Tel-Aviv (izraeli) - Villarreal (spanyol) 1-1 (0-1)
Qarabag (azeri)-Sivasspor (török) 2-3 (1-1)
A csoport állása: 1. Villarreal 10 pont, 2. Makkabi Tel-Aviv 7, 3. Sivasspor 6, 4. Qarabag 0
J csoport:
LASK Linz (osztrák)-Antwerp (belga) 0-2 (0-0)
K csoport:
Wolfsberg (osztrák)-Dinamo Zagreb (horvát) 0-3 (0-0)
CSZKA Moszkva (orosz)-Feyenoord (holland) 0-0 (0-0)
A csoport állása: 1. Dinamo Zagreb 8 pont, 2. Feyenoord 5, 3. Wolfsberg 4, 4. CSZKA Moszkva 3
L csoport:
Liberec (cseh)-Hoffenheim (német) 0-2 (0-0)
Gent (belga)-Crvena zvezda (szerb) 0-2 (0-1)
A csoport állása: 1. Hoffenheim 12 pont, 2. Crvena zvezda 9, 3. Liberec 3, 4. Gent 0