Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó NB II (Merkantil Bank Liga) előrehozott első tavaszi, összességében a 20. fordulójában vasárnap kora délután hét összecsapást játszottak le. Többek között a Pécs, a Győr és a Békéscsaba is nyerni tudott.

A kilenc forduló óta veretlen Pécsi MFC Dorogon is könnyedén nyert, igaz ehhez kellett Rjasko kiállítása is, aki a 26. percben kapott piros lapot. A vendég együttesben

Hegedűs és Geiger is duplázni tudott, így a PMFC ismét begyűjtötte a három pontot, és pontszámban beérte a második helyen álló, a DVSC ellen később játszó Budaörsöt.

Priskin Tamás is betalált, győzött az ETO FC Győr Forrás: ETO FC Győr/Facebook/Picasa

Az ETO FC Győrnek sem kellett megszenvednie a három pontért, amelyet elsősorban a rutinos játékosainak köszönhet. Az Ajka elleni találkozón többek között Priskin és Lipták is betalált,

a hazai együttes pedig 3-1-re győzött.

A Békéscsaba hazai pályán győzte le a Szegedet, amely bár Oláh révén még tudott egyenlíteni Lukács büntetője után, de Gránicz ugyancsak tizenegyesből újra megszerezte a vezetés, majd még kétszer eredményes volt a lila-fehér klub, amely így 4-1-re nyert.

A DEAC nagyon fontos három pontot szerzett a Soroksár ellen, a Szentlőrinc és a Szolnoki MÁV FC nem bírt egymással (0-0), ahogy a Nyíregyháza és a Kaposvár rangadóján is döntetlen született (1-1): Hamed büntetőből szerzett találatára Szarka válaszolt a vendég együttesből.

A Csákvár és a Gyirmót találkozón is két gól esett büntetőből,

Madarász és Heffler volt eredményes, előbbi viszont mezőnyből is eredményes vot a 89. percben, így a hazai csapat otthon tartotta a három pontot.

Merkantil Bank Liga NB II, 19. forduló:

Békéscsaba-Szeged-Csanád GA 4-1
Csákvár-Gyirmót 2-1
Debreceni EAC-Soroksár 1-0
Dorog-Pécsi MFC 0-4
ETO FC Győr-Ajka 3-1
Nyíregyháza Spartacus-Kaposvár 1-1
Szentlőrinc-Szolnoki MÁV FC 0-0

Az élcsoport: 1. Debreceni VSC 42 pont, 2. Budaörs 39, 3. Pécsi MFC 39, 4. Vasas 36,, 5. Gyirmót 35, 6. Haladás 30