Társoldalunk:

A rasszizmussal vádolt román bíró szerint csak nem jó szavakkal fejezte ki, hogy mit akart

2020.12.09. 12:39

A román bíró az UEFA nevében is bocsánatot kért a történtekért.

A Paris Saint-Germain a török İstanbul Başakşehir csapatát fogadta a Parc des Princes stadionban a labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjának 6. fordulójában kedden. A találkozó azonban a 14. percben félbeszakadt, miután a török csapat játékosai levonultak a pályáról a segédedzőjük, a kameruni Pierre Webo kiállítása után.

A román negyedik játékvezető, Sebastian Coltescu jelezte a szintén román bírónak, Hategannak, hogy a kispadról ki kell állítani valakit. Arra a kérdésre, hogy kit, Webóra mutatott és azt mondta: "Azt a feketét". A fekete románul "negru". Ezt hallotta meg Pierre Webo, és ahogy a közvetítésben is hallatszik, folyamatosan azt kérdezte franciául: "Miért mondta azt, hogy néger (negro) ?".

Sebastian Coltescu nehéz helyzetbe keveredett a PSG-Basaksehir meccsenForrás: AFP/Franck Fife

Coltescu a legutóbbi Twitter-bejegyzésében kért elnézést a történtekért: Elnézést kérek a félreértésért. Nem állt szándékomban rasszista módon megnyilvánulni. Az ilyen környezetben az emberek néha nem jól fejezik ki az érzéseiket, és ez félreértésekre adhat okot. Bocsánatot kérek az UEFA nevében is.

A mérkőzést szerdán 18.55-kor játsszák újra döntetlen állásról, a 14. perctől kezdve. A mérkőzésen új bírói kar lesz majd, a meccset a holland Danny Makkelie vezeti majd.