A Bayern München elvette a Wolfsburg veretlenségét - videó

FC Bayern Munich - VfL Wolfsburg Sports soccer Bundesliga
16 December 2020, Bavaria, Munich: Football: Bundesliga, FC Bayern München - VfL Wolfsburg, Matchday 12 at Allianz Arena. Bayern's Robert Lewandowski celebrates after his goal to make it 2:1. Leroy Sane on the right. Photo: Lukas Barth-Tuttas/epa-Pool/dpa
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 12. fordulójának szerda esti rangadóján az egy vereséggel álló Bayern München a bajnokságban még veretlen Wolfsburgot fogadta. A mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, de köszönhetően Robert Lewandowski két góljának, a bajorok végül 2-1-re nyertek. A lengyel válogatott támadó ezen a meccsen harmadik játékosként elérte a 250 gólt a Bundesligában.

Már az ötödik percben megszületett a mérkőzés első gólja, ráadásul a vendégek részéről. Egy tetszetős támadás, és egy hazai védelmi hiba után Philipp lőtte be a Wolfsburg vezető gólját.

A Bayern még a félidő hajrájában egyenlíteni tudott Robert Lewandowski fejesének köszönhetően, így 1-1-s eredménnyel mehettek el a felek a szünetre.

A Bayern a második félidőt is ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta. Az 50. percben ismét a rutinos lengyel támadó volt eredményes egy szép csel és egy kiváló lövést követően.

A Wolfsburg nem adta olcsón a veretlenségét, a mérkőzés utolsó tíz percében több gólt is lőhettek volna, ha éppen nem Neuer állt volna a Bayern München kapujában. A német válogatott kapus ihletett formában játszott, és amit lehetett, azt vagy fogta, vagy kiütötte a kapuja irányából.

A találkozó másik hőse a rutinos lengyel csatár volt, aki a Bundesliga történelmének harmadik játékosaként elérte a 250 lőtt gólt a bajnokságban.

A Bayern München ezzel a győzelemmel a második a bajnokságban, egy ponttal lemaradva az egyetlen veretlen csapattól, a Bayer Leverkusentől.