Óriási góllal vezetett a Leverkusen, de a Bayern sztárja megfordította a meccset - videó

firo: 19.12.2020 Soccer: Soccer: Bundesliga, season 2020/21 Bayer 04 Leverkusen - FC Bayern Munich Soccer: Soccer: firo: 19.12.2020 1st Bundesliga Bayer 04 Leverkusen - FC Bayern Munich Season 2020 SPO 21
firo: 19.12.2020 Soccer: Soccer: 1st Bundesliga, season 2020/21 Bayer 04 Leverkusen - FC Bayern Munich Patrik Schick, shoots, that, goal, to 1: 0 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 13. fordulójának rangadóján a listvezető és egyúttal veretlen Bayer Leverkusen a Bayern Münchent fogadta szombat este. A hihetetlen gólokat hozó mérkőzésen végül 2-1-s Bayern München győzelem született.

Negyedóra sem kellett az első gólhoz a mérkőzésen, amelyet a házigazdák szereztek egy szögletet követően. Igaz, nem egyből a sarokrúgás után,

még kellett egy passz, majd Schick kapásból egy hatalmas gólt ragasztott a München kapujába.

A 28. percben aztán egy saját térfélen szerzett labdát követően egy elsőre kiválónak tűnő indítással kiugorhatott az első gólt szerző Schick.

Sőt, a Leverkusen játékosa belőtte saját maga és csapata második találatát is.

Nem tartott sokáig a hazai öröm, mert a bíró a VAR segítségével együtt érvénytelenítette a gólt leshelyzet miatt.

A Bayern még az első félidő hajrájában egyenlíteni tudott, méghozzá egy nem akármilyen védelmi hibasorozatot követően.

Az érdekes jelenetsor végén a FIFA szavazásán 2020. legjobb férfi játékosának választott Robert Lewandowski fejelt az üres kapuba, és 1-1-re módosította az eredményt a szünet előtt.

A rutinos lengyel támadóé volt egyébként a meccs leggyorsabb sprintje, a maga 32 évével 34,2 km/h-val futott Lewandowski, ami egészen elképesztő. Ennél már csak az volt hihetetlenebb, hogy egészen a mérkőzés hosszabbításáig úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a meccs, de ekkor jött Lewandowski és belőtte saját maga és a csapata második gólját is, ezzel eldöntve a három pont sorsát.

Ezzel az is eldőlt, hogy

a 2020-as naptári évet a Bayern München zárja a Bundesliga első helyén, ráadásul a Leverkusen veretlenségét is elvették a bajorok, így a gyógyszergyáriak két ponttal lemaradva a második helyen telelnek majd a bajnokságban.