Willi Orbán gólt szerzett, az RB Leipzig továbbjutott a Német Kupában

Horizontal
Leipzig's Hungarian defender Willi Orban celebrates scoring during the German Cup (DFB Pokal) 2nd Round football match Augsburg v RB Leipzig in Augsburg, southern Germany, on December 22, 2020. (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
A két magyar válogatott játékossal, Gulácsi Péterrel a kapuban és Willi Orbánnal a védelemben felálló RB Leipzig magabiztosan játszva 3-0-ra győzte le idegenben az Augsburg csapatát a Német Kupa 2. fordulójában, és jutott tovább a következő körbe. A lipcsei csapat első gólját Willi Orbán szerezte.

Az RB Leipzig hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést, Marcel Sabitzer már a harmadik percben célba vette a hazai kapu bal felső sarkát, és ez a lövése ugyan még elkerülte a kaput, nem sokkal később már Gikiewicz kapusnak kellett óriási bravúrral szögletre tolnia egy ugyanoda tartó lövést. A szögletből pedig jött a gól: Angelino beadását Willi Orbán csúsztatta a jobb alsó sarokba.

A lipcsei csapat a gól után is sorra vezette az akciókat és dolgozta ki a helyzeteket, de valamennyit elpuskáztak a vendégek támadói, vagy éppen a hazaiak lengyel kapusa védett bravúrral. Az Augsburg az első félóra végén jutott el talán először a vendégek tizenhatosáig, helyzetet azonban nem tudott kialakítani. Gulácsi Péter szinte nem is ért kézzel a labdához az első 45 percben.

A folytatásban nem változott a játék képe, a második lipcsei gólra azonban így is a 75. percig kellett várni, akkor a csereként pályára lépő Yussuf Poulsen lőtte ki 16 méterről a jobb alsó sarkot. A 83. percben pedig felkerült a pont is az i-re: a meccs legjobbja, Angelino csodálatosan csavart a tizenhatos jobb sarkáról a hazai kapu bal oldalába.

A kora esti program másik három élvonalbeli csapata közül kettő, a Köln és a Schalke 04 is továbbjutott. A Bundesligában utolsó helyen álló Schalke a Schweinfurt elleni november 3-i kupameccs óta először nyert mérkőzést.

Eredmények, Német Kupa, 2. forduló:
Augsburg–RB Leipzig 3-0 (0-1)
gól: Willi Orbán 11., Y. Poulsen 75., Angelino 83.
1. FC Köln–Osnabrück 1-0 (1-0)
Ulm–Schalke 04 1-3 (0-1)