Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a román FC Viitorul csapatától a magyar és román állampolgársággal is rendelkező 23 éves kapust, Tordai Árpádot.

Tordai Árpád 12 éves korától kezdve a Gheorghe Hagi Akadémián nevelkedett, majd 2014-től volt az FC Viitorul igazolt labdarúgója. Az elmúlt hat évben kétszer fél évet szerepelt kölcsönben a szintén román Petrolul és az FC Universitatea Cluj együtteseiben. A román U17-es és U21-es válogatottba is kapott már korábban meghívót. A 24. életévében járó kapus átigazolása január 15-e után, az átigazolási ablak nyitását követően válik hivatalossá, de az FC Viitorul engedélyével Tordai már a Fehérvárral kezdte a felkészülést és a horvátországi edzőtáborba is elutazott a csapattal.

A karrierem szempontjából mindenképp előrelépést jelent a Vidi. Lassan két éve már, hogy rendszeresen nyomon követem a magyar bajnokság történéseit, tisztában vagyok az erőviszonyokkal és nagyon várom, hogy elkezdhessem a közös munkát a csapattal" - nyilatkozta a MOL Fehérvár honlapjának Tordai Árpád, aki a 97-es számú mezt fogja viselni.

Kovács Zoltán sportigazgató és az új szerzemény, Tordai Árpád Forrás: molfehervarfc.hu

„Kovácsik Ádám sajnálatos sérülése miatt reagálnunk kellett a kapusposzton kialakult helyzetre. Emil Rockov és Kovács Dániel remek kapusok és ki kell emelnem, hogy Dala Martin személyében ugyan van egy rendkívül tehetséges, 2004-es születésű, az utánpótlás-válogatott keretben is szereplő kapusunk is, de

egy 16 esztendős hálóőrrel nem vághatunk neki az előttünk álló sűrű tavaszi szezonnak, ezért a román utánpótlás-válogatott Tordai Árpádot vettük kölcsön vételi opcióval.

Azért volt erre szükség, hogy ne kerülhessünk kellemetlen helyzetbe egy esetleges újabb sérülés vagy eltiltás miatt" - fogalmazott Kovács Zoltán, a MOL Fehérvár FC sportigazgatója.