Vágólapra másolva!
Péntek este az angol labdarúgó FA-kupa 3. fordulójában megrendezik az Aston Villa–Liverpool mérkőzést annak ellenére, hogy a birminghami klub a koronavírusos megbetegedések miatt csütörtökön bezárta edzőközpontját.

A játékosokon és stábtagokon hétfőn elvégzett koronavírustesztek nagy számban hoztak pozitív eredményt. Az érintetteket azonnal elkülönítették, a tesztek második köre pedig további fertőzésekre derített fényt csütörtökön.

Az Aston Villa az idei szezonban 7-2-re legyőzte a Liverpoolt a bajknokságban Forrás: AFP/Peter Powell

Mint ismert, az Aston Villa a koronavírusos megbetegedések miatt csütörtökön bezárta edzőközpontját, ezáltal veszélybe került a birminghamiek pénteki FA Kupa-mérkőzése a Liverpool ellen. A Premier League nyolcadik helyén álló birminghamiek az első csapat tréningjét is törölték.

A BBC korábban úgy értesült, hogy a birminghami csapat mindenképpen lejátszaná a meccset, és azt tervezi, hogy az U23-as csapattal állna ki a mérkőzésre. Pénteken délben aztán Aston Villa honlapján megjelent közleményből kiderült, hogy a legfrissebb koronavírustesztek eredményei lehetővé teszik, hogy megrendezzék a mérkőzést, amit így megtartanak az eredetileg kiírt péntek esti időpontban.

Az Aston Villa közleménye arra nem tért ki, hogy utánpótláscsapattal vagy az első keret játékosaival állnak-e ki.

Az Aston Villa és a Liverpool összeállítása a 2019 mérkőzésen Forrás: AFP/Paul Ellis

Mindenesetre, ha az Aston Villa fiatalokkal állna fel, az komoly pikantériát adna a meccsnek. 2019 decemberében ugyanis Jürgen Klopp csapatának az Aston Villa ellen a Ligakupa-negyeddöntőben volt jelenése, egy nappal később pedig a katari klubvilágbajnokságon játszott elődöntőt, így a Liverpool akkor az utánpótláscsapatával állt fel az Aston Villa elleni meccsre - mi a sztárok már Dohában készültek - és végül 5-0-s vereséget szenvedett.