Adminisztratív hiba miatt maradt ki az Ajax keretéből a klub rekordigazolása

fbl Horizontal
Ajax's Ivorian forward Sebastien Haller (L) runs with the ball during the Dutch Eredivisie football match between Ajax Amsterdam and Feyenoord Rotterdam at the Johan Cruijff Arena on January 17, 2021 in Amsterdam. (Photo by MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Erik ten Hag vezetőedző szerint adminisztratív hiba miatt maradt ki az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának Európa-ligára nevezett keretéből a télen klubrekordot jelentő összegért szerződtetett Sébastien Haller.

"Valami félrement. Egy súlyos következményekkel járó adminisztratív hiba történt, de amíg van esély arra, hogy kijavítsuk, mindent meg fogunk tenni" - fogalmazott csütörtökön a holland szakember.

Az Ajaxnak - a többi együtteshez hasonlóan - szerdáig kellett leadnia az El-re nevezett 24 fős keretet, amibe a januárban a West Ham Unitedtól 22,5 millió euróért szerződtetett elefántcsontparti támadó nem került be.

Sébastien Haller lemaradhat az Európa-ligáról Forrás: AFP/Maurice Van Steen

"Nem a semmiért igazoltuk, ez egy nagy csapás neki és nekünk is, de túl fogunk rajta lépni" - tette hozzá Ten Hag, aki a saját magáé mellett Marc Overmars igazgató felelősségét emelte ki.

Az Ajax, amely most az európai szövetséggel közösen próbálja meg kideríteni, mi történt pontosan, a francia Lille együttesével találkozik a második számú európai kupasorozat első kieséses fordulójában, ahol a nyolcaddöntőbe jutás lesz a tét.