Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó Francia Kupában a Paris Saint-Germain 1-0-ra győzött a másodosztályban szereplő Caen otthonában. A párizsi csapat győzelme azonban vezéráldozattal járt, ugyanis Neymart a 60. percben sérülés miatt le kellett cserélni. Az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy a világ legdrágább játékosának körülbelül négy hetet kell kihagynia, így biztosan nem játszhat a Barcelona elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben.

A brazil támadó egy szabálytalanság után sántikálva jött le a pályáról, nem sokkal később pedig le kellett cserélni. A Paris Saint-Germain a csütörtöki vizsgálatok után a hivatalos honlapján tudatta, hogy Neymarnak a combközelítő izma sérült meg a bal lábán, ezért legalább négy hetet ki kell hagynia.

Súlyos Neymar sérülése, nem játszhat a Barcelona ellen Forrás: AFP/Sameer Al-Doumy

Mindez azt jelenti, hogy a világ legdrágább játékosa nem léphet pályára volt csapata, az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén. A március 10-én esedékes párizsi visszavágón van esély a játékára.

Az idei szezonban Neymar hat gólnál jár a Bajnokok Ligájában, aki négy barcelonai szezon után 2017-ben világrekordot jelentő 222 millió euróért igazolt Párizsba.

A PSG-nek így korántsem lesz egyszerű a jövő heti barcelonai odavágó, ugyanis Neymar mellett az argentin Ángel Di Maria sem játszhat, ugyanis megsérült a combja a múlt vasárnapi Olympique Marseille elleni bajnoki meccsen.