Vágólapra másolva!
A Manchester United legendás védője, Rio Ferdinand mindig is híres volt a keménységéről, azonban még neki is könnybe lábadt a szeme Sir Alex Ferguson üzenetétől, amit a manchesteri klub egykori tehetségéről írt, aki nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Ravel Morrison a United akadémiáján töltött ideje alatt megvillantotta a benne rejlő tehetséget, aminek köszönhetően már 14 évesen felkeltette a legendás skót mester figyelmét. Azonban Morrison csupán három Premier League-meccsen lépett pályára a Unitedben, mielőtt 2012-ben a West Ham Unitedhez igazolt. Onnan a Birmingham Cityhez, a Queens Park Rangershöz, majd a Cardiff Cityhez került kölcsönbe, majd 2015-ben leigazolta a Lazio, azonban ott sem tudta megváltani a világot.

Ő volt a legtehetségesebb játékos, akit valaha szerződtettünk, mégis el kellett engednünk, mert állandóan bajba került. Megszakadt a szívem, mikor megváltunk tőle, fantasztikus futballista, de egyre több probléma volt vele a pályán kívül, ezeket pedig képtelenek voltunk kordában tartani" – nyilatkozta Sir Alex Ferguson korábban egykori játékosáról.

Ferguson szerint Morrison a legnagyobb elveszett tehetség Forrás: AFP/Andrew Yates

Idén januárban a holland első osztályban szereplő ADO Den Haag együtteséhez szerződött. A hágai klub már a 11. csapat, ahol szerencsét próbál a még mindig csak 28 éves játékos.


Kilenc évvel az után, hogy Morrison távozott a Unitedtől, a Rio Ferdinand Presents Five nevű podcastben a 81-szeres angol válogatott exvédővel beszélgetett az Old Traffordon töltött időszakról.
Ferdinand a műsor előtt sms-t küldött Sir Alex Fergusonnak. A válasz pedig meglehetősen szívbemarkolóra sikerült, ezt pedig a természetesen megosztotta Morrisonnal is a podcastben.

Ravel a debütáló meccse után másnap reggel az irodámba jött, és átadott nekem egy levelet, amiben megköszönte, hogy esélyt adtam neki. A srácnak jó szíve volt, csak nem tudott élni a lehetőségével."

Ferdinandot annyira megérintették Ferguson szavai, hogy elmondása szerint majdnem elsírta magát miután elolvasta az üzenetet. A műsorban pedig ezt nem is hagyta szó nélkül, ráadásul egy meglehetősen érzékeny pontra tapintott, amikor megkérdezte a tehetségét elvesztegető futballistát, hogy mit érez Sir Alex Ferguson szavai hallatán.

Nos, Morrison valószínűleg óriási karriert futhatott volna be, de ehelyett elvesztegette a tehetségét.